Antena Meniu Search
x

Mama unui băieţel de doi ani, aflat pe moarte, nu poate intra în ţară pentru a-şi vedea copilul ultima dată

O mamă disperată cere ajutor şi se teme că nu va apuca să îşi ia rămas bun de la fiul său de doar 2 ani, aflat pe moarte pentru că nu poate intra în Statele Unite, fiind sub interdicţia musulmană a lui Donald Trump.

Mama unui băieţel pe moarte nu poate intra în SUA să îl vadă ultima dată
Interdicţia musulmană nu îi permite unei mame să îşi vadă copilul înainte să moară - Consiliul pentru relaţiile americano-islamice

O mamă disperată cere ajutor şi se teme că nu va apuca să îşi ia rămas bun de la fiul său de doar 2 ani, aflat pe moarte pentru că nu poate intra în Statele Unite, fiind sub interdicţia musulmană a lui Donald Trump.

Abdullah Hassan, cetăţean american, s-a născut în Yemen cu o boală rară a creierului şi este ţinut în viaţă de aparate la un spitalul de copii din Oakland, California.

Mamei sale Shaima Swileh i s-a interzis să intre în ţară, iar tatăl copilului luptă din răsputeri ca aceasta să fie lăsată să vină din Egipt, unde locuieşte, pentru a-şi vedea fiul pentru ultima dată.

"Tot ce îşi doreşte este să strângă mâna fiului ei pentru ultima dată"

Ali Hassan, tatăl, în vârstă de 22 de ani, cetăţean american a cărui familie a venit în Statele Unite din Yemen, la începutul anilor 1980, pledează în faţa Departamentului de Stat, pentru ca soţia sa să fie lăsată să intre în ţară.

„Dacă aş putea să îl scot de la aparate şi să îl pot transporta cu avionul, aş face-o. Ca ea să-l mai vadă o dată. Dar nu pot, nu ar supravieţui” a spus Ali. 

"Plânge în fiecare zi"

Întreaga familie este în suferinţă şi speră ca lucrurile să se rezolve la timp. "Avem nevoie ca ea să-şi poată vedea propriul copil pentru ultima dată. Să-i fie alături măcar un minut. Nu o să-l mai vadă niciodată. Dacă moare şi îl îngropăm fără ca mama sa să-i fie alături, va fi un dezastru” a povestit tatăl lui Ali Hassan. 

„Inimile noastre se rup pentru această familie” a declarat avocatul pentru Drepturile Civile, Saad Sweilem.

Avocatul care lucrează cu familia a afirmat şi faptul că "pierderea unui copil este ceva ce niciun părinte nu ar trebui să experimenteze, dar imposibilitatea de a fi acolo în ultimele momente ale copilului tău este crud şi nemilos. De la criza de la graniţa noastră la interdicţia musulmană, această administraţie face tot ce-i stă în putinţă pentru a submina drepturile imigranţilor şi pentru a susţine o agendă xenofobă care desparte familiile”.

Preşedintele Donald Trump a interzis intrarea în SUA a majorităţii ţărilor musulmane, după ce a preluat funcţia în ianuarie 2017. Li se interzice intrarea în SUA cetăţenilor din Iran, Libia, Somalia, Siria şi Yemen.

Avocaţii speră să obţină o derogare de la Departamentul de Stat, astfel încât Abdullah să poată veni în SUA pentru a-şi vedea fiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Mama unui băieţel de doi ani, aflat pe moarte, nu poate intra în ţară pentru a-şi vedea copilul ultima dată