Video

Bătaie cu pumni şi îmbrânceli la şedinţa Consiliului Municipal din Chișinău

De Monica Palade.
Publicat: 02.04.2021, 22:42.
Actualizat: 02.04.2021, 22:43

Bătaie ca în codru la şedinţa de vineri a Consiliului Municipal din Chișinău. Mai mulți consilieri ai Partidului Acțiune și Solidaritate, ai Platformei DA și ai Partidului Socialiștilor s-au luat la bătaie din cauza unor proiecte imobiliare votate, care prevăd construirea unor blocuri locative imense, într-o zonă extrem de aglomerată.

Bătaie cu pumni şi îmbrânceli la şedinţa Consiliului Municipal din Chișinău

captura video

În timp ce consilierii se băteau, proiectele urbanistice erau aprobatw.

S-au înţeles cu pumnii

Scandalul a pornit în momentul punerii la vot a proiectelor de decizie privind aprobarea PUZ-ului (Planul Urbanistic Zonal) din sectorul Botanica (perimetrul str. Burebista – Sarmisegetusa – Grădina Botanică) și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism (RLU).

Citește și:

Consilierii municipali ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au încercat să blocheze procedura de votare a planului urbanistic, declarând că „proiectul are aviz negativ de la CNA și evidențiază încălcări de procedură, cu riscuri de corupție”.

„Opriți ședința, nu încălcați legislația, eu vă rog frumos”, a declarat unul dintre consilieri.

În timp ce PAS-ul acuză că aceste proiecte dau undă verde „proiectelor ilegale care distrug orașul”, socialiștii și Platforma DA îi acuză de „populism” și „PR electoral”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.