Antena Meniu Search
x

Doi bătrâni şi-au reînnoit jurămintele în aceeaşi biserică în care s-au căsătorit, în perioada celui de-al doilea război mondial

Doi bătrâni de peste 90 de ani şi-au reînoit jurămintele după 75 de ani de căsătorie. Evenimentul a avut loc la aceeaşi biserică unde şi-au legat destinul pentru prima dată, în mijlocul celui de-al doilea război mondial. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.04.2019, 19:13

Doi bătrâni de peste 90 de ani şi-au reînoit jurămintele după 75 de ani de căsătorie. Evenimentul a avut loc la aceeaşi biserică unde şi-au legat destinul pentru prima dată, în mijlocul celui de-al doilea război mondial. 

Jim Richardson, în vârstă de 95 de ani și soția sa Irene, de 94 de ani, din Lancashire, s-au întâlnit la 12 decembrie 1944, când aveau 19, respectiv 20 de ani.

Era perioada celui de-al doilea război mondial. Cei doi îndrăgostiţi sunt fermieri şi, spun locuitorii, ar forma cel mai longeviv cuplu din Lancashire. 

Jim a regretat mereu că nu i-a mulţumit mamei sale în timpul discursului pe care l-a ţinut în ziua nunţii, motiv pentru care, nepoata sa Sandra Taylor a planificat întregul eveniment în aşa fel încât bătrânul să poată purta un discurs tribut pentru mama sa. 

Doi bătrâni şi-au reînoit jurămintele după 75 de ani

Totul a fost exact ca în prima zi. Cei doi au stat chiar în aceleaşi poziţii ca la ceremonia originală şi s-au privit cu aceeaşi dragoste şi blândeţe ca acum 75 de ani. 

„A fost totul uimitor. Fotografiile vorbesc de la sine. Au fost foarte încântaţi, iar binecuvântarea a fost minunată” a spus nepoata lor Sandra. 

Familia și prietenii s-au adunat la biserica Sf. Mihail din Lancashire pentru  a participa la importantul moment. Printre invitaţi s-au numărat cei patru copii ai lor, alături de şi de altfel, urmaşii acestora: Rosemary, James, Jennifer și Peter - opt nepoți, nouă strănepoți și un străstrănepot.

"Am putea fi împreună la nesfârşit"

Jim a cerut-o în căsătorie pe Irene în timpul unei plimbări cu bicicleta. S-a oprit din drum, a scos inelul din buzunar şi s-a aşezat în genunchi. 

În ziua nunții lor, în 1944, Irene și Jim au avut parte de o petrecere pe cinste şi nimic nu le-a stricat bucuria momentului. Singura diferenţă de atunci a fost dorinţa imensă a bătrânului de a-i aduce mulţumiri mamei sale. 

Dragostea lor continuă şi în ziua de astăzi, iar cei doi nu simt o clipă trecerea anilor. 

„Eu aş face totul din nou. Sunt mândru de fiecare lucru şi de fiecare membru al familiei mele” a spus Jim.

„Am putea fi împreună la nesfârşit, cu bune şi cu rele. A fost o viaţă minunată” a adăugat Irene. 

Conform Daily Mail, cei doi bătrâni spun că nu există niciun secret pentru o căsnicie lungă, ci tot ce trebuie să faceţi este să vă bucuraţi de fiecare zi şi de fiecare moment aşa cum e el, să vă iubiţi şi să vă fiţi alături atât în momentele frumoase, cât şi în cele mai grele clipe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Doi bătrâni şi-au reînnoit jurămintele în aceeaşi biserică în care s-au căsătorit, în perioada celui de-al doilea război mondial