Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bebelușul afgan născut la bordul unui avion american de evacuare a primit numele ”Reach”, după indicativul de apel al aeronavei

Bebelușul afgan născut la bordul unui avion american de evacuare, săptămâna trecută, a primit numele ”Reach” în cinstea indicativului de apel al aeronavei în care a venit pe lume. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.08.2021, 14:13

Generalul forțelor aeriene Tod Wolters, care supraveghează Comandamentul European al SUA, a spus că a vorbit cu părinții fetiței care s-a născut în C-17, în zbor spre baza Ramstein, și a declarat că micuța a primit numele de Reach, pentru că indicativul de apel al avionului C-17 care i-a dus din Qatar spre baza Ramstein era ”Reach”. 

"După cum vă puteți imagina, ca pilot de vânătoare al Forțelor Aeriene, visul meu este să văd cum copilul mic numit Reach crește și devine cetățean american și zboară apoi pentru Forța Aeriană a Statelor Unite", a adăugat el, potrivit foxnews.com.

Cel puțin 3 bebeluși s-au născut în timpul misiunilor de evacuare din Afganistan

Reach, care s-a născut sâmbătă, nu a fost singurul bebeluș născut pe fondul evacuării din Afganistan. Alți doi copii au fost născuți la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, a confirmat Wolters miercuri. 

Pe acelaşi subiect

Baza aeriană Ramstein a primit primii evacuați din Afganistan vineri, și peste 7.000 de persoane au fost găzduite până acum la bază. Luni au plecat primele zboruri cu refugiați spre Statele Unite.

Nu se știe câți americani și afgani așteaptă încă să fie evacuați din Kabul

Nici Pentagonul, nici Departamentul de Stat al SUA nu au anunțat câți americani și afgani așteaptă încă evacuarea, în contextul în care termenul limită de 31 august se apropie tot mai mult. 

Secretarul de stat Antony Blinken le-a declarat reporterilor miercuri dimineață că peste 82.300 de persoane au fost evacuate până în prezent, de la ocuparea Afganistanului de către talibani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bebelușul afgan născut la bordul unui avion american de evacuare a primit numele ”Reach”, după indicativul de apel al aeronavei