Belarus va începe vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc Sputnik V

De Andreea Anghel.
Publicat: 29.12.2020, 14:46.
Actualizat: 29.12.2020, 14:47

Belarusul va începe campania de vaccinare a populaţiei împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc Sputnik V. În ţară a fost adus primul lot al respectivului ser. Belarus a fost prima ţară străină care a omologat vaccinul rusesc pe teritoriul său.

În ţară a fost adus primul lot al respectivului ser

Belarus va începe vaccinarea populaţiei împotriva coronavirusului cu vaccinul rusesc Sputnik V

Profimedia Images

Belarusul a anunţat marţi lansarea campaniei sale de vaccinare anti-Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V. Vestea a venit ca urmare a sosirii în ţară a primului lot cu acest ser.

Astfel, autorităţile locale au anunţat totodată ''începerea vaccinării populaţiei belaruse''.

''Primii vaccinaţi vor fi muncitorii medicali, profesorii şi specialiştii care, din cauza particularităţii profesiei lor, trebuie să se afle adesea în contact cu oameni'', a precizat ministrul belarus al Sănătăţii.

Acesta a mai adăugat că vaccinarea ''va avea loc pe bază de voluntariat''. Autorităţile ruse şi belaruse nu au specificat câte doze au sosit, potrivit news.ro.

Prima ţară străină care a omolgat serul ruşilor

Belarusul a fost prima ţară străină care a omologat vaccinul rusesc Sputnik V pe teritoriul său. Testele clinice au avut loc încă din această toamnă.

Vaccinul rus a fost primit cu scepticism pe plan internaţional. Cu toate acestea, loturi de Sputnik V au fost trimise în ultimele zile în Argentina şi în Ungaria.

Moscova speră să dispună până anul viitor de milioane de doze. Şi vaccinarea persoanelor cu vârstă de peste 60 de ani a început marţi, în Rusia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.