Foto

Un căţel și-a dat viața pentru stăpânul său, un copil în vârstă de zece ani, în încercarea de a opri atacul teribil al unui lup

De Andreea Anghel.
Publicat: 29.12.2020, 13:47.
Actualizat: 29.12.2020, 13:49

Un câine din Rusia a făcut un gest eroic pentru stăpânul său. Animalul a reuşit să salveze un copil de doar zece ani din faţa atacului unui lup. Câinele loial şi-a sacrificat viaţa, într-o încercare disperată de a-l proteja pe cel mic.

Câinele a încercat să împiedice lupul să atace

Jessie și-a dat viața pentru stăpânul său în vârstă de zece ani

Social Media

Un erou necuvântător, pe numele său Jessie, și-a dat viața pentru a-și salva stăpânul, un copil de doar 10 ani. Cel mic urma să fie atacat de către un lup fioros, în momentul în care căţelul a intervenit pe loc, într-o încercare de a îndepărta orice pericol.

Băiatul, numit Yemelyan, se juca cu frații săi în nordul republicii Komi, din Rusia. Copilul s-a ascuns într-o grămadă de zăpadă, neștiind că un lup a ieșit din pădurea din apropiere.

Câinele loial a văzut pericolul pentru Yemelyan și a fugit imediat pentru a-l provoca pe lup. Camerele de supraveghere au surprins momentul în care băiatul se ascunde într-o grămadă de zapadă, iar mai apoi lupul traversează drumul. Şi Jessie a fost surprins în imagini, în timp ce se repezea cu viteză mare spre lup.

Din păcate, lupta nu a fost câştigată de către căţelul care nu ar fi avut statura sau puterea de a învinge animalul din pădure. Strigătul lui Jessie l-a alertat pe Yemelyan care a reușit să scape de pericol și să le spună părinților despre atac.

Tatăl celui mic, Ruslan, și-a chemat prietenii, inclusiv vânători locali, și s-a repezit afară, dar lupul a reuşit totuşi să fugă în pădure, potrivit mirror.co.uk.

O ultimă dovadă de loialitate

Căţelul a fost găsit încă în viață, dar era grav rănit. Cum rănile erau proeminente, Jessie a murit în brațele mamei lui Yemelyan, Marina.

''Câinele era încă în viață, l-am dus la o clinică veterinară. Este la aproximativ 200 de kilometri distanță. Au spus că nu pot face nimic și au injectat doar un analgezic'', a spus tatăl.

Vânătorii au obținut acum permisiunea de a ucide lupul, despre care se crede că mai urmărise casa familiei. Ruslan, tatăl celui mic, a specificat că recent lupii au atacat câinii din sat, dar localnicii se tem acum că și copiii sunt în pericol.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului. Ucraina exclude orice ofensivă, Zelenski s-a dus pe linia frontului
1
Extern • pe 09.04 la 18:51

Conflictul din Donbas este pe punctul de a se transformat într-un război total între Ucraina şi Rusia. Kremlinul a trimis la frontieră cel mai mare număr de trupe din ultimii şapte ani. Moscova ameninţă Kievul că un război ar aduce începutul sfârşitului pentru statului ucrainean. Aliaţii au reacţionat, iar Statele Unite iau în considerarea trimiterea de nave de război în Marea Neagră în următoarele săptămâni pentru a demonstra susţinerea pentru Ucraina din partea NATO.