Antena Meniu Search
x

BREXIT 2016. Putin îi acuză pe britanici că folosesc posibilitatea ieşirii din UE pentru a şantaja statele europene

Preşedintele Vladimir Putin a atras atenţia că premierul britanic David Cameron ar fi putut să ceară organizarea referendumului privind statutul Marii Britanii în UE tocmai pentru a-i şantaja pe liderii europeni.

Preşedintele Vladimir Putin a atras atenţia că premierul britanic David Cameron ar fi putut să ceară organizarea referendumului privind statutul Marii Britanii în UE tocmai pentru a-i şantaja pe liderii europeni.

BREXIT 2016. Declaraţiile liderului rus sunt primele care privesc referendumul pentru statutul Regatului Unit în UE.

BREXIT 2016. În ultimele luni, politicienii şi analiştii au speculat că Vladimir Putin ar putea să fie mulţumit de ideea Brexitului, care ar slăbi blocul comunitar în faţa ameninţărilor.

BREXIT 2016. Însă, Putin a dezminţit asemenea zvonuri, explicând că ruşii preferă să negocieze cu o Uniune Europeană puternică şi unită.

BREXIT 2016. ”Nu cred că este foarte potrivit să implici Rusia în toate problemele lumii, chiar şi atunci când nu avem nicio participaţie, Rusia este prezentată drept o sperietoare de ciori. Oamenii civilizaţi nu procedează în acest mod. În ceea ce-l priveşte pe prim-ministrul britanic, cred sincer că este o mare problemă cu Brexitul. În primul rând, de ce a iniţiat referendumul? De ce ar fi făcut aşa ceva? Deci voia să şantajeze sau să sperie pe cineva, împotriva cui se lupta?”, a susţinut liderul rus.

BREXIT 2016. De asemenea, Vladimir Putin a precizat că problema ieşirii Marii Britanii din UE nu îi interesează pe ruşi, iar el nu îşi poate oferi părerea sinceră.

BREXIT 2016. Potrivit jurnaliştilor, preşedintele rus este extrem de bine informat cu privire la dezbaterile interne ale britanicilor privind statutul ţării în UE. Mai mult, acesta a explicat că standardele europene privind pescuitul ar fi putut să stârnească furia britanicilor.

BREXIT 2016. ”Cine poate să prezică? Nimeni nu poate să facă aşa ceva. Am propria părere cu privire la această problemă, însă mă voi abţine din a ghici rezultatul referendumului. Cred că ar fi nepotrivit din partea mea să acţionez într-un asemenea mod. Orice aş spune ar fi interpretat în beneficiul celălaltei tabere. Problema este a cetăţenilor europeni şi a britanicilor”, a susţinut liderul de la Kremlin.

BREXIT 2016. Vladimir Putin participă la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petesburg alături de invitaţi occidentali, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi premierul italian Matteo Renzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » BREXIT 2016. Putin îi acuză pe britanici că folosesc posibilitatea ieşirii din UE pentru a şantaja statele europene