Meniu
Search
x

Canada și-a asigurat 154 milioane de doze de vaccin anti-Covid, de 4 ori mai multe decât numărul de locuitori

Canada și-a asigurat cel puțin 154 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, de 4 ori mai multe decât populația, mare parte dintre ele fiind promise de laboratorul francez Sanofi şi cel britanic GSK, după semnarea unui acord în acest sens.

De Ana Maria Ghiarasim la 23.09.2020, 08:33
  • 72 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Sanofi, în parteneriat cu GSK, au fost rezervate guvernului canadian.
  • Canada a semnat deja în august acorduri de principiu pentru vaccinuri cu americanii Novavax, Johnson & Johnson, Pfizer şi Moderna.

Cele două societăţi, care asigură că vaccinul lor ar putea fi autorizat din primul semestru al anului 2021, au lansat la începutul lui septembrie studii clinice pe om la care 440 de participanţi sunt în curs de recrutare. 72 de milioane de doze din vaccinul lor contra Covid-19 sunt rezervate acum guvernului canadian.

"Pentru a depăşi o criză sanitară de această amploare, parteneriatele sunt esenţiale. Suntem recunoscători Canadei pentru colaborarea sa şi GSK că s-a asociat cu noi pentru a dezvolta un vaccin sigur şi eficient”, a declarat vicepreşedintele executiv al Sanofi Pasteur, Thomas Triomphe, citat într-un comunicat comun al celor două laboratoare. 

Vaccinul, dezvoltat de Sanofi în parteneriat cu GSK, se bazează pe tehnologia proteinelor recombinate pe care Sanofi a folosit-o pentru a produce unul dintre aceste vaccinuri contra gripei sezoniere şi pe un adjuvant dezvoltat de GSK. 

Canada a semnat deja în august acorduri de principiu pentru vaccinuri cu americanii Novavax, Johnson & Johnson, Pfizer şi Moderna.

Canada şi-a revizuit acordul cu Moderna asigurându-şi furnizarea a cel puţin 14 milioane de doze suplimentare, a anunţat luni ministrul canadian al Serviciilor publice şi al achiziţiilor Anita Anand. 

În total, "Canada şi-a asigurat de acum acces garantat la minumum de 154 de milioane de doze şi până la maximum de 262 de milioane de vaccinuri potenţiale pentru a-i proteja pe canadieni şi a salva vieţi", a spus Anand, potrivit news.ro.               

De altfel, Ottawa a anunţat o înţelegere cu Gilead Sciences şi McKesson Canada pentru a obţine până la 150.000 de flacoane de remdesivir. Canada a autorizat la finalul lui iulie comercializarea acestui antiviral utilizat în tratamentul pacienţilor grav afectaţi de Covid-19. 

Canada are în jur de 38 de milioane de locuitori

Luni, ţara a înregistrat mai mult de 146.000 de cazuri de coronavirus şi 9.269 de morţi.

Mai multe ţări au rezervat deja doze de vaccin de la Sanofi şi GSK - 60 de milioane de doze sunt în special promise guvernului britanic, Comisia Europeană a rezervat 300 de milioane şi Statele Unite - 100 de milioane cu o opţiune pentru până la 500 de milioane de doze suplimentare pe termen lung.                

Laboratoarele Sanofi şi GSK speră să poată prezenta o cerere de omologare în primul semetru al anului 2021, şi „lucrează pentru a-şi creşte capacitatea de producţie” pentru a putea produce până la un miliard de doze pe an. 

România primește 1,3 milioane de doze de vaccin anti-Covid

România va primi 1,3 milioane de doze de vaccin anti Covid, din prima tranşă cumpărată de Uniunea Europeană. Vor fi vaccinaţi în primul rând bătrânii, pacienţii cu boli cronice, medicii şi profesorii. În total, Ministerul Sănătăţii a cerut 10 milioane de doze

Un studiu confirmă că imunitatea în faţa noului coronavirus durează cel puţin patru luni. Cercetătorii din Islanda au analizat anticorpii în cazul a 30 de mii de oameni vindecaţi. Vaccinul ar trebui să creeze o imunitate cel puţin sau chiar mai andurantă decât infectarea.

În prezent, peste 170 de echipe de cercetători s-au înscris în cursa pentru găsirea unui vaccin. Șapte dintre aceste produse se află în ultima fază de testare.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Canada și-a asigurat 154 milioane de doze de vaccin anti-Covid, de 4 ori mai multe decât numărul de locuitori