Antena Meniu Search
x

Când va declara Putin victoria în Ucraina? Kasparov: Dictatorii iubesc aniversările

Președintele rus Vladimir Putin ar putea declara victoria în Ucrainei cu ocazia zilei sale de naștere, pe 7 octombrie, crede marele maestru rus al șahului Garry Kasparov, într-un interviu acordat publicației ucrainene Obozrevatel.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 12:50

Când va declara Putin victoria în Ucraina? Kasparov: Dictatorii iubesc aniversările
Când va declara Putin victoria în Ucraina? Kasparov: Dictatorii iubesc aniversările - Profimedia Images

”Sunt aproape sigur că înainte de 7 octombrie, de aniversarea lui Putin – dictatorii sunt foarte pasionați de aniversări - când va împlini 70 de ani, cred că anunțul victoriei este planificat pentru această dată”, a declarat opozantul lui Putin. Acesta este de părere că liderul de la Kremlin înțelege că nu poate câștiga războiul.

Nu este prima dată când fostul campion a vorbit despre criza din Ucraina. În luna mai, acesta declara că viitorul dictaturii lui Vladimir Putin în Rusia depinde exclusiv de rezultatul războiului din Ucraina

"Deşi nu am cunoştinţe despre vreo conspiraţie în acest moment, pot să vă asigur că ceva s-ar putea întâmpla dacă Putin pierde războiul din Ucraina.

Sper că termenul este 'când' nu 'dacă'. Pentru că sancţiunile vor forţa milioane de ruşi să iasă în stradă pentru a protesta vizavi de deteriorarea drastică a condiţiilor de trai. Cred că asemenea multor dictatori dinaintea lui, Putin va ajunge... îşi va încheia cariera politică fără voinţa lui. Şi asta s-ar putea întâmpla mult mai devreme decât îşi imaginează lumea. Viitorul dictaturii lui Vladimir Putin depinde exclusiv de rezultatul războiului din Ucraina", a spus Kasprov.

Pe acelaşi subiect

Kasparov: Realitatea lui Putin poate fi distorsionată

Fostul jucător profesionist de şah susţine că Putin nu poate accepta o înfrângere militară şi politică pentru că realizează că pierderea războiului va însemna sfârşitul dictaturii sale.

"Putin este un dictator care este la putere în Rusia de 22 de ani. Realitatea lui poate fi distorsionată. De fapt, e destul de probabil să fie distorsionată. 22 de ani de putere absolută afectează orice persoană. Chiar şi o persoană cu cele mai nobile intenţii şi un intelect de excepţie. În realitatea lui, Putin este raţional.

A comis atât de multe fapte reprobabile în trecut, începând cu Groznîi, continuând cu uciderea adversarilor politici şi încheind cu anexarea Crimeei... deci este o lungă listă, dar fără nicio consecinţă. Din perspectiva lui, ceea ce se întâmplă azi în Ucraina, a fost rezultatul unei noi întrebări 'De ce nu?' Dictatorii întotdeauna întreabă 'De ce nu?' şi nu 'De ce?'."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Când va declara Putin victoria în Ucraina? Kasparov: Dictatorii iubesc aniversările