Antena Meniu Search
x

Video Capitala Kiev, sub atac înainte de negocierile pentru pace. Președintele Zelenski: "Opriți bombardamentele"

Armata rusă a înteţit atacurile asupra capitalei Ucrainei, chiar dacă astăzi delegaţiile celor două ţări ar trebui să poarte negocieri pentru pace. Un turn de televiziune din Kiev şi un centru pentru memoria Holocaustului au fost distruse de o rachetă. Cinci oameni au murit în urma exploziei. Urmează şi alte lovituri în puncte cheie din capitala ucraineană, au avertizat ruşii. Bombardamente sunt, însă, în toată ţara. Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 15:43

Vezi și

În jurul orei 18:00, o rachetă a distrus un turn de televiziune din Kiev. Explozia a fost surprinsă pe camere de mai mulţi localnici. Potrivit autorităţilor ucrainene, cinci oameni au fost ucişi în urma atacului. Toţi civili, nu angajaţi ai televiziunii. Alte cinci persoane au fost rănite. Zeci de pompieri au venit să stingă flăcările.

Racheta nu a distrus doar turnul de televiziune, dar şi Complexul Babi Yar, un muzeu al Holocaustului ridicat pe locul unde 34 de mii de evrei ucişi în 1941 au fost îngropaţi la comun. De altfel, înaintea exploziei, armata rusă a anunţat că va ataca mai multe puncte cheie din capitala Ucrainei, precum sediul serviciilor de securitate sau Centrul pentru Operaţiuni Psihologice. Civilii din Kiev au fost îndemnaţi să părăsească aceste zone. Asta în condiţiile în care convoiul de tancuri al armatei ruse, întins pe o lungime de peste 60 de kilometri, este acum la periferia Kievului.

Aseară, primarul Capitalei ucrainene a încurajat cetăţenii printr-un mesaj video.

Vitali Kliciko, primar Kiev: Situația este amenințătoare. Inamicul vrea să ia controlul asupra inimii țării noastre. Dar vom lupta și nu vom renunța la Kiev. Forțele armate, apărarea teritorială, cetățenii sunt pregătiți și vor apăra Capitala.

Pe acelaşi subiect

În Jîtomîr, atacurile cu rachetă au lovit o bază militară

De bombardamente n-au scăpat nici localităţile din jurul Kievului. În Jîtomîr, atacurile cu rachetă au lovit o bază militară. Însă au fost lovite şi zece clădiri rezidenţiale şi un spital, potrivit autorităţilor, care au adăugat că două persoane şi-au pierdut viaţa. 

Iar în Borodeanka, un tanc rusesc a deschis focul chiar asupra persoanei care îl filma de la distanţă. 

Cel care filma a reuşit, totuşi, să se adăpostească la timp. Bombardamentele s-au înteţit încă de ieri, chiar dacă astăzi delegaţiile Ucrainei şi ale Rusiei au programate noi negocieri pentru pace. Un lucru care l-a înfuriat pe preşedintele Zelenski

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: În ceea ce privește dialogul, da, sunt de acord, dar, înainte de toate, opriți bombardamentele, iar abia apoi începeți negocierile. 

Zelenski a făcut din nou apel la sprijinul comunităţii internaţionale. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Am discutat de multe ori situația cu președintele Biden. Sunt recunoscător pentru ajutor, însă nu am fost înțeles pe deplin. I-am spus că Ucraina va lupta mai bine decât oricine, și vom demonstra asta. Dar singuri nu putem rezista împotriva Rusiei. 

În oraşul Mariupol, medicii lucrează la foc continuu

Drama umană a bombardamentelor se vede cel mai bine în spitale. În oraşul port Mariupol, ţintă a atacurilor ruse, medicii lucrează la foc continuu.

Oleksandr Balash, şef anesteziologie: Toţi pacienţii sunt cetăţeni paşnici, care au fost răniţi în cartierul Kirov. Un cartier obişnuit. 

În urma bombardamentelor, toate mamele care au născut aici în ultimele zile au fost mutate într-un adăpost improvizat în subsol.

Mamă: Mi-a fost frică. Mi-a fost frică să nasc în astfel de timpuri. Le mulţumesc doctorilor care au ajutat acest copil să se nască. În astfel de condiţii. 

Dincolo de orori, în spitalele ucrainene au loc şi scene fericite. Într-o unitate medicală din Kiev, unde personalul nu a mai plecat acasă de zile întregi, un tânăr şi o tânără şi-au unit destinele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Capitala Kiev, sub atac înainte de negocierile pentru pace. Președintele Zelenski: "Opriți bombardamentele"