Antena Meniu Search
x

Video "La pământ, toată lumea la pământ!" Teroare dezlănţuită pe străzi, după ce ruşii au bombardat turnul radio/TV din Kiev

Războiul din Ucraina a intrat în şasea zi. Capitala Ucrainei se află sub asediu de câteva zile, dar rezistă eroic. Sute de oameni au murit în timp ce fugeau de atacurile armatei ruse sau încercând să îşi apere ţara. În urmă cu scurt timp, ruşii au lovit turnul de televiziune din Kiev. Mai multe filmări au surprins momentul în care turnul, înalt de 385 de metri, a fost lovit în plin de un tir de rachete.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.03.2022, 19:05

Vezi și

Cel puţin cinci oameni au murit, iar alţii au fost răniţi în urma atacului rus care a vizat un turn de televiziune şi de telecomunicaţii din Kiev, anunţă autorităţile ucrainene, citate de cotidianul Le Figaro.

Cel puţin cinci morţi în atacul care a vizat un turn de televiziune din Kiev

"Potrivit datelor preliminare, cinci persoane au fost ucise, iar alte cinci au fost rănite în atacul asupra turnului de televiziune", a comunicat Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

Armata rusă a efectuat, marţi după-amiază, bombardamente în zona unui turn de televiziune şi telecomunicaţii din Kiev, afirmă surse locale citate de posturile de televiziune CNN şi BBC News.

Pe acelaşi subiect

Ministerul ucrainean de Interne a confirmat atacul în zona turnului de televiziune. "Posturile tv nu vor funcţiona o perioadă. Sistemele secundare de recepţie pentru anumite posturi tv vor fi activate în scurt timp", a comunicat Ministerul de Interne de la Kiev, relatează mediafax.ro.

Conform BBC News, nu este clar dacă turnul a fost lovit direct, dar este cert că instalaţiile de la baza structurii de telecomunicaţii sunt afectate de bombardamente, fiind foarte mult fum în zonă.

Mai multe filmări arată momentul în care turnul a fost izbit de rachete. Într-unul dintre videoclipuri, un bărbat care aştepta la semafor în maşină a coborât şi a început să avertizeze toţi oamenii din zonă să se adăpostească, de teama unui nou atac al armatei ruse. "La pământ, toată lumea la pământ! Îndepărtaţi-vă de geamuri!", strigă bărbatul, în timp ce fuge pentru a se adăposti într-un loc sigur. 

Război Rusia - Ucraina, ziua 6

După cinci zile și cinci nopți de confruntări cu forţele armate ale Rusiei, Ucraina rezistă. A șasea zi de război a început însă cu noi bombardamente, după ce aseară capitala ucraineană a fost atacată masiv cu rachete. Explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei, iar imagini din satelit arată un convoi de tancuri şi blindate care se îndreaptă spre Kiev, potrivit BBC News. Tot în această dimineață, rușii au dezlănțuit iadul la Harkov. Bombele au căzut în centrul oraşului şi în cartierele rezidenţiale, iar autorităţile ucrainene acuză Rusia că ar fi folosit armament termobaric utilizat în războiul din Cecenia. 

Bilanțul invaziei ruse este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii. Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri. 

Vezi cum s-au desfăşurat evenimentele începând din 24 februarie, ZIUA în care a început războiul în Ucraina:  ZIUA 2ZIUA 3ZIUA 4ZIUA 5

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » "La pământ, toată lumea la pământ!" Teroare dezlănţuită pe străzi, după ce ruşii au bombardat turnul radio/TV din Kiev