Antena Meniu Search
x

Cazul cursei Malaysia Airlines nu e singular! Avioane dispărute fără urmă în ultimii ani

Disparţia avionului Malaysia Airlines este în continuare un mare semn de întrebare. În ultimii zeci de ani, mai multe aeronave au dispărut fără urmă

Pare că aeronava a dispărut fără urmă, până în prezent autorităţile, deşi în număr foarte mare, nu au reuşit să-i dea de urmă avionului care aparţinea Malaezia Airlines. 

Dacă avionul nu va fi găsit, acesta ar fi cel mai mare dezastru inexplicabil din istoria aviaţiei, informează theguardian.com. Statisticile spun că, în istoria aviaţiei, peste 100 de avioane au dispărut şi nu au fost găsite niciodată! 

Iată câteva dintre cele mai ciudate cazuri: 

Noorduyn Norseman, cursă Bedford - Paris (1944)

Pe 15 decembrie 1944, un avion cu un singur motor, care îl avea la bord pe unul dintre cei mai mari oameni ai vremii, Glenn Miller, a dispărut în ceaţă, în timp ce zbura deasupra Canalului Mânecii. În doar două minute, avionul a dispărut în ceaţă, nu a mai apărut pe radar şi a dispărut pentru totdeauna. Nimeni nu l-a mai găsit vreodată! 

Avro York, cursă Marea Britanie - Jamaica (1953)

Avionul care a decolat de pe aeroportul Stansted spre Jamaica a dispărut după ce a efectuat un apel SOS în timp ce zbura deasupra Atlanticului de nord. 39 de persoane erau la bord. Nici acest avion nu a fost găsit vreodată!

Lokheed L1049, cursă Micronezia - Filipine (1962)

Un charter al armatei americane care trebuia să preia soldaţii din Vietnam a dispărut la mijlocul zborului după ce alimentase la o bază militară. 107 persoane erau la bord când avionul a dispărut deasupra Pacificului. Timp de opt zile, autorităţile au căutat epava avionului, dar în zadar. Autorităţile nu au putut spune nici până astăzi ce s-a întâmplat cu adevărat cu aeronava dispărută! 

Boeing 707, cursă Japonia - Brazilia (1979)

În ianuarie 1979, un avion cargo a dispărut deasupra Pacificului de nord la doar câteva minute după ce decolase de la Tokyo spre Brazilia. Şase persoane, toţi brazilieni, erau la bordul aeronavei. Avionul transporta tablouri în valoare de peste un milion de dolari. Avionul nu a fost niciodată găsit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cazul cursei Malaysia Airlines nu e singular! Avioane dispărute fără urmă în ultimii ani