Antena Meniu Search
x

Ucraina: Complotul pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski a fost dejucat de spioni ruși care lucrau în secret împotriva lui Putin

Un șef ucrainean de securitate și apărare a declarat marți că forțele ucrainene au dejucat un complot de asasinat împotriva președintelui Volodimir Zelenski cu ajutorul membrilor serviciilor de securitate ale Rusiei.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 21:39

Complotul pentru asasinarea lui Zelenski a fost dejucat
Complotul pentru asasinarea lui Zelenski a fost dejucat - Shutterstock

O postare publicată marți de Centrul pentru Comunicații Strategice al Ucrainei l-a citat pe Oleksiy Danilov, șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, spunând că un grup de elită al forțelor speciale cecene – cunoscut sub numele de Kadyroviți – a fost trimis de Rusia pentru „eliminarea președintelui nostru. " dar a fost "distrus direct"., scrie publicaţia Insider.

Potrivit postării, Danilov a spus că Ucraina „a primit informații” despre complotul împotriva lui Zelenski de la oameni din Serviciul Federal de Securitate al Rusiei care „nu vor să ia parte la acest război sângeros”. Serviciul Federal de Securitate, cunoscut și sub numele de FSB, este un succesor al KGB.

Rusia a încercat asasinarea preşedintelui Zelenski

„Și datorită acestui lucru, pot spune că a fost distrus direct grupul de elită al lui Kadyrov, care a venit aici pentru a-l elimina pe președintele nostru”, a spus Danilov.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că asasinii au fost împărțiți în două grupuri, unul fiind distrus în orașul Hostomel, la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev, iar celălalt „sub foc”.

Mai multe rapoarte și zvonuri despre tentative de asasinat împotriva lui Zelenski au apărut de când Rusia a invadat Ucraina joia trecută. Zelenski însuși a spus că „grupurile de sabotaj inamice” au intrat în Kiev și că el era „ținta numărul unu” a acestora, dar cu toate acestea insistă să rămână în capitală.

Anunțul de marți al lui Danilov este una dintre cele mai recente victorii revendicate de autoritățile ucrainene, care raportează frecvent că au provocat pierderi grele trupelor ruse care încercau să avanseze în principalele centre de populație ale Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ucraina: Complotul pentru asasinarea lui Volodimir Zelenski a fost dejucat de spioni ruși care lucrau în secret împotriva lui Putin