Antena Meniu Search
x

Video De la actor de comedie la preşedinte. Cine este Volodimir Zelenski, considerat "eroul Ucrainei"

Ucrainenii, atât de puternici şi de hotărâţi în aceste zile, îşi iau motivaţia de care au nevoie chiar de la liderul lor. Preşedintele Volodimir Zelenski a reuşit să atragă atenţia şi aprecierea lumii întregi, datorită forţei şi curajului pe care le emană. Nu a fugit nici în cele mai critice momente. A rămas să lupte alături de oameni, până la capăt. Cum a început ascensiunea lui şi tot ce nu se spune despre liderul ucrainean, vedeţi chiar acum.

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 01.03.2022, 20:32

Vezi și

Liderul şi-a început parcursul politic ca o glumă, în 2015. Era actor de comedie pe vremea aceea şi a jucat rolul unui profesor de istorie cinstit, dar naiv, care devine peste noapte preşedintele Ucrainei. Comedia "Sluga poporului" a devenit catapulta lui spre preşedinţie.

În 2019, Zelenski a ajuns la putere. A fost o gură de aer proaspăt de care societatea avea nevoie. Fără experienţă politică, dar carismatic şi aproape de oameni, liderul a reuşit să obţină 73% din voturile alegătorilor.

Preşedintele Ucrainei:  Oamenii învaţă din greşelile lor, iar eu învăţ de la ei cum să fac această ţară să funcţioneze bine din toate punctele de vedere.

Volodimir Zelenski, considerat un erou naţional

Pe acelaşi subiect

A plecat însă la drum pe fondul unor tensiuni extreme, cea mai mare problemă fiind chiar conflictul cu vecinii din est, ruşii.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Azi, Rusia a declanşat invazia Ucrainei. Vrea să ne distrugă ţara, tot ce am construit, toate lucrurile pentru care am trăit.

Zelenski are o diplomă în drept şi o familie la care mulţi visează. Soţia lui, Olena, este mâna lui dreaptă încă din 2003, iar cei doi copii, Alecksandra şi Kiril, sunt motivaţia lui pentru a lupta până la capăt.

Serviciile secrete occidentale susțin că numele lui Zelenski este în fruntea listei de persoane pe care inamicii ar urmări să le ucidă.

Volodymyr Zelenski, President of Ukraine: Inamicul m-a marcat ca ţinta numărul unu, iar familia mea este a doua ţintă. Vor să distrugă ţara din punct de vedere politic, eliminându-l pe şeful statului.

Totuşi, nu a fugit şi a decis să lupte alături de poporul lui.

Volodymyr Zelenski, President of Ukraine: Sunt aici. Nu vom depune armele. Este pământul nostru, ţara noastră, copiii noştri şi le vom apăra pe toate Glorie Ucrainei!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » De la actor de comedie la preşedinte. Cine este Volodimir Zelenski, considerat "eroul Ucrainei"