Antena Meniu Search
x

Condițiile anunțate de Rusia pentru a opri ”într-o clipă” războiul din Ucraina

Rusia a anunțat că ar putea opri operațiunea specială din Ucraina „în orice moment” dacă Kievul acceptă condițiile impuse de Moscova. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Ucraina ar trebui să recunoască Crimeea drept teritoriu al Rusiei, precum și independența regiunilor Donețk și Lugansk.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.03.2022, 15:34

Condițiile anunțate de Kremlin pentru a opri războiul din Ucraina - DPA Images / Adrien Vautier via Hepta

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spune că Ucraina trebuie să recunoască Crimeea ca fiind teritoriu rusesc, iar Donețk și Lugansk ca state independente. În plus, Peskov spune că Ucraina trebuie să-și modifice Constituția și să renunțe la pretențiile de a adera la NATO sau Uniunea Europeană, scrie BBC.

El a adăugat că Rusia va opri „demilitarizarea” Ucrainei și, dacă aceste condiţii vor fi îndeplinite, acţiunea militară rusă va „înceta într-o clipă”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat că Rusia nu are alte pretenții teritoriale asupra Ucrainei.

Rusia a ocupat și a anexat Crimeea în martie 2014, iar în luna februarie președintele Vladimir Putin a anunțat că recunoaște indepdendența regiunilor Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 12

Sute de mii de oameni continuă să fugă din Ucraina în ţările vecine, în timp ce armata rusă creşte ritmul și puterea bombardamentelor. În mai multe zone, printre care Kiev, Irpin sau Harkov, situaţia este critică. Administrația capitalei ucrainene a făcut apel la organizațiile internaționale pentru ajutor: "Mii de oameni sunt izolați, de aproape o săptămână supraviețuiesc fără electricitate, apă, hrană, ajutor medical și mijloace de subzistență. Sunt în pericol direct".

Ieri, Vladimir Putin a avertizat, în timpul unei discuţii telefonice cu Emmanuel Macron, că își va atinge obiectivele "fie prin negociere, fie prin război". 

Președintele ucrainean cere închiderea spațiului aerian

Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să închidă spaţiul aerian, preşedintele ucrainean anunţând, duminică, distrugerea totală a unui aeroport din apropiere de oraşul Viniţa, lovit de opt rachete ruseşti.

Liderul de la Kiev a avertizat că forțele ruse se pregătesc să bombardeze orașul-port Odessa

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Condițiile anunțate de Rusia pentru a opri ”într-o clipă” războiul din Ucraina