Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Confruntarea "vicepreşedinţilor". Tim Walz şi JD Vance, prima dezbatere televizată: atacul Iranului asupra Israelului, prima temă de discuţie

Marţi noapte a avut loc prima dezbatere a candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite. Tim Walz şi JD Vance au răspuns la o serie de întrebări în cadrul singurei întâlniri de acest fel înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Printre subiectele abordate a fost atacul Iranului, dreptul femeilor la avort, dar şi despre atacurile armate din şcoli.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 08:38

Timp de 90 de minute, JD Vance şi Tim Walz au vorbit despre marile probleme din Statele Unite. Primul subiect abordat în cadrul dezbaterii a fost cel al atacului lansat de Iran către Israel. "Să ne aducem aminte când a început totul. Pe 7 octombrie teroriştii Hamas au ucis peste 1400 de israelieni şi au luat prizonieri. Capacitatea Israelului de a se apăra este absolut fundamentală", a declarat Tim Walz, candidat democrat pentru vicepreşedinte.

Dezbaterile dintre candidaţii la vicepreşedinţie, impact minim asupra rezultatului alegerilor

La rândul său, Vance l-a apărat pe Trump care fusese criticat puţin mai înainte de Walz. "Trebuie să ne amintim că, indiferent de cât de mult guvernatorul Walz l-a acuzat pe Trump că este un agent al haosului, Donald Trump a livrat stabilitate în lume", a declarat JD Vance, candidat republican pentru vicepreşedinte. Un alt subiect discutat a fost despre dreptul femeilor la avort. "Am văzut cum mortalitatea maternă a crescut vertiginios în Texas, depăşind multe alte ţări din lume. Este vorba despre sănătate şi, în Minnesota, suntem pe primul loc în sănătate pentru un motiv - avem încredere în oameni, avem încredere în doctori", a declarat Tim Walz, candidat democrat pentru vicepreşedinte.

Vezi și

Candidatul republican a spus că este pro-familie şi că vrea să susţină tratamentele pentru fertilitate. O altă întrebare din cadrul dezbaterii a fost dacă ar trebui să fie traşi la răspundere părinţii copiilor care deschid focul în şcoli. "Dacă un copil fură arma va fi diferit decât dacă un părinte îi dă arma ştiind că el ar putea fi periculos. Cred că guvernatorul Walz şi cu mine suntem de acord că trebui să facem mai multe în această privinţă. Întrebarea este cum o vom face", a declarat JD Vance, candidat republican pentru vicepreşedinte.

Tim Walz a declarat că fiul său de 17 ani a fost martorul unui atac armat la un centru comunitar, totul în timp ce se juca volei. Analiştii politici spun că dezbaterile dintre candidaţii la vicepreşedinţie pot fi aprinse, dar în general nu modifică rezultatul alegerilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri externe » Confruntarea "vicepreşedinţilor". Tim Walz şi JD Vance, prima dezbatere televizată: atacul Iranului asupra Israelului, prima temă de discuţie