Meniu LIVE
Search
x

Coreea de Nord a tras un proiectil către Marea Japoniei, la două zile după ce a testat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune

Coreea de Nord a tras miercuri un proiectil neidentificat către Marea Japoniei, anunţă armata sud-coreeană, la două zile după ce Phenianul a anunţat tiruri de testare a unei noi ”rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune”, relatează AFP.

De Redactia Observator la 15.09.2021, 10:27

Coreea de Nord, dotată cu arma nucleară, a ”tras un proiectul neidentificat în Marea Japoniei”, anunţă într-un comunicat transmis AFP Statul Major interarme de la Seul. Niciun alt detaliu nu a fost comunicat iniţial, cu privire la tipul de dispozitiv, distanţa parcursă sau dacă este vorba, eventual, despre mai multe proiectile.

Nord-coreeni au reluat testele balistice

Această informaţie intervine la o zi după ce agenţia nord-coreeană oficială de presă KCNA a anunţat tiruri de testare a unei noi ”rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune” în weekend şi a evocat ”arme strategice de mare importantă”.

Cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun a publicat luni imagini în care apare o rachetă care iese ca o minge de foc dintr-unul dintre cele cinci tuburi de lansare şi cu o rachetă care zboară orizontal.

Pe acelaşi subiect

Aceste rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, în cazul în care se confirmă că Nordul le deţine, reprezintă un progres tehnic nord-coreean, potrivit unor analişti. Ele ar fi mai dificil de interceptat şi ar constitui o adevărată ameninţare la adresa Coreei de Sud şi Japoniei, doi aliaţi ai Statelor Unite.

Rachetele lansate în weekend au parcurs 1.500 de kilometri, cu traiectorii de zbor de două ore, deasupra Coreei de Nord şi apelor teritoriale nord-coreene, pentru a-şi atinge ţintele, potrivit KCNA.

O serie de rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Coreei de Nord continuarea programelor de înarmare nucleară şi de rachete balistice. Însă Phenianul nu este vizat de vreo interdicţie a dezvoltării rachetelor de croazieră.

În pofida faptului că este vizată de multiple sancţiuni internaţionale, această ţară izolată şi-a dezvoltat rapid, în ultimii ani, capacităţile militare, în timpul lui Kim Jong-un.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a tras un proiectil către Marea Japoniei, la două zile după ce a testat o rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune