Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră, cu rază lungă de acțiune. Reacția SUA: Este o amenințare pentru vecini

Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o nouă rachetă cu rază lungă de acțiune în acest weekend. Racheta a parcurs 1500 de km înainte de a lovi ținta.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 13.09.2021, 11:12

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă - Profimedia

Rachetele sunt „o armă strategică, cu o deosebită semnificație” și au zburat 1.500 km (930 mile) înainte de a-și atinge țintele și de a cădea în apele teritoriale ale țării în timpul testelor desfășurate sâmbătă și duminică, relatează Reuters.

Aceste teste sugerează că cei din Coreea de Nord sunt încă capabili să dezvolte arme, în ciuda crizei de alimente și a celei economice cu care se confruntă în ultima perioadă. Reprezentanții armatei SUA au declarat că racheta este un pericol pentru vecinii Coreei de Nord, acesta fiind primul test realizat de la preluarea președinției SUA de Joe Biden. Între timp, Japonia, ţara vecină îşi exprimă îngrijorarea cu privire la ameninţările Coreei de Nord. Presa străină transmite că liderul Kim Jong Un nu ar fi fost prezent la evenimentul de testare.

Nu este clar dacă Coreea de Nord are tehnologia necesară pentru a construi muniţii suficient de mici pentru a fi transportate pe o rachetă de croazieră, dar liderul Kim Jong Un a declarat la începutul acestui an că dezvoltarea de bombe mai mici este un obiectiv principal. Armata Coreei de Sud nu a dezvăluit dacă a detectat testele, dar a declarat luni că efectuează o analiză detaliată în cooperare cu Statele Unite. Rachetele de croazieră din Coreea de Nord generează de obicei mai puțin interes decât rachetele balistice, deoarece acestea nu sunt interzise în mod explicit în cadrul rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite.

Prezentarea rachetei a avut loc cu doar o zi înainte ca negociatori șefi din Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia să se întâlnească la Tokyo pentru a găsi soluţii prin care să rupă impasul cu privire la Coreea de Nord.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră, cu rază lungă de acțiune. Reacția SUA: Este o amenințare pentru vecini