Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Belgrad. Măsuri drastice luate de sârbi: populația va fi dezarmată, iar 1.200 de polițiști vor păzi școlile

Serbia este în doliu. Întreaga ţară plânge tinerii ucişi în cele două atacuri în masă. În faţa şcolii din Belgrad, acolo unde opt elevi şi paznicul au fost împuşcaţi şi alţi şapte copii - răniţi grav, e loc de pelerinaj. Sute de lumânări aprinse şi flori albe au acoperit strada şi trotuarul

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 05.05.2023, 21:06

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: O primă zi de doliu, înecată de sânge. În fața unității de învățământ unde a avut loc primul masacru este aceeași liniște cu care ne-am obișnuit. Îmi este și greu să vorbesc normal. În această după-amiază a fost deschisă o carte de condoleanțe, iar oamenii se așează respectuos la coadă pentru a putea semna. Mai devreme a fost permis și accesul în școală, sub strictă supraveghere, iar elevii și profesorii unității au putut să intre și să-și ia lucrurile lăsate în urmă atunci când au fugit din calea gloanțelor.

Alessandra Stoicescu: Ce măsuri de vor lua? Se vorbește și despre reintroducerea pedepsei cu moartea.

Iulia Pop, reporter Observator: Teama că s-a deschis o cutie a Pandorei impune aceste măsuri dure și, da, se vorbește despre reintroducerea pedepsei cu moartea. Legat de arme, după ce se va încheia auditul pe care l-a demarat guvernul, în toată țara vor mai rămâne doar 40.000 de arme, iar proprietarii lor vor fi supuși unor investigații medicale amănunțite, unor testări psihiatrice și chiar unor drug test-uri făcute inopinat. În plus, vor crește substanțial sancțiunile pentru deținerea sau comercializarea armelor ilegale, inclusiv a celor albe. 1.200 de polițiști înarmați vor fi trimiși în școli.

Serbia, cutremurată de două atacuri armate

Pe acelaşi subiect

Un nou atac armat îngenunchează Serbia. În noaptea de 4 spre 5 mai, un individ de 21 de ani a semănat moarte în trei localităţi de lângă Belgrad.

Criminalul, înarmat cu o puşcă automată, furată de la tatăl său, colonel în armată, a tras în rafală. Şi-a ucis opt prieteni şi a rănit grav alţi 14 oameni. Cel mai mic are doar 15 ani. 

Timp de nouă ore, ţara a arătat ca în vreme de război: sute de poliţişti şi luptători Antitero au fost mobilizaţi ca să captureze ucigaşul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Belgrad. Măsuri drastice luate de sârbi: populația va fi dezarmată, iar 1.200 de polițiști vor păzi școlile