Antena Meniu Search
x

Video Criza din Orientul Mijlociu se amplifică, după atacul Israelului asupra consulatului iranian din Siria. Teheranul promite răzbunare

Război Israel-Hamas. Criza din Orientul Mijlociu se amplifică. Consulatul Iranului din Siria a fost distrus de un tir de rachete. Şi-au pierdut viaţa 11 oameni, printre care şi doi comandaţi de rang înalt ai Gărzii Revoluţionare. Oficialii de la Teheran acuză Israelul şi promit răzbunare. La câteva ore de la atac, un alt bombardament israelian a ucis mai mulţi voluntari străini în Fâşia Gaza.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 20:38

Vezi și

La adăpostul nopţii, două rachete au lovit capitala Siriei: una a căzut în afara oraşului, iar cealaltă a lovit consulatul Iranului. Bombardamentul a distrus clădirea aproape în întregime. Printre victime se numără membri ai Forţelor Quds, trupele de elită ale regimului de la Teheran, inclusiv doi comandanți de rang înalt.

Iranul condamnă Israelul pentru atac şi acuză Statele Unite de complicitate

  • Hossein Akbari, ambasador iranian: Regimul zionist ştie mai bine decât oricine că astfel de crime şi încălcări ale legilor internaţionale vor avea un răspuns cât de curând.  

Oficialii israelieni păstrează tăcerea asupra bombardamentului. Însă, după atacul terorist al Hamas de pe 7 octombrie, Israelul a bombardat în repetate rânduri ţinte din Siria, obiective ale grupărilor care susţin Hamas sau care aparţin miliţiei libaneze Hezbollah. 

Pe acelaşi subiect

La doar câteva ore de la atacul din Damasc, un bombardament al armatei israeliene a ucis 7 voluntari străini. Erau angajaţi ai ONG-ului World Central Kitchen şi au fost omorâţi la scurt timp după ce au plecat din depozitul din Deir al-Balah, unde au livrat peste 100 de tone de ajutoare umanitare aduse în Gaza pe mare. O rachetă a distrus cele două maşini blindate în care se aflau. 

Reprezentanţii World Central Kitchen spun că voluntarii erau într-o zonă aflată în afara conflictului, iar cele două maşini erau înscripţionate cu logoul organizaţiei. Premierul Benjamin Netanyahu, care azi a ieşit din spital după ce a suferit o operaţie la coloană, recunoaşte greşeala armatei sale

  • Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Din păcate, în ultimele zile, a avut loc un incident tragic. O rachetă a armatei noastre a lovit mai mulţi oameni nevinovaţi în Fâşia Gaza. Asta se întâmplă în război. Investigăm. Suntem în contact cu guvernele şi facem tot ce ne stă în putinţă să nu se mai repete.
  • Rishi Sunak, premierul Marii Britanii: Sunt şocat şi întristat să aud că mai mulţi voluntari au murit în Gaza. Cerem Israelului să investigeze urgent ce s-a întâmplat, deoarece sunt întrebări ce necesită un răspuns. 

În urma tragediei, Organizaţia World Central Kitchen a anunţat că-şi suspendă activităţile umanitare în Fâşia Gaza. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Criza din Orientul Mijlociu se amplifică, după atacul Israelului asupra consulatului iranian din Siria. Teheranul promite răzbunare