Antena Meniu Search
x

Cum s-a desfăşurat "vânătoarea de scandaluri", în 2016, menită să-l protejeze pe Trump. Dezvăluirile primului martor în procesul istoric

Ies la iveală noi detalii în procesul istoric în care Donald Trump este judecat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți. Primul martor chemat la proces, fostul patron al unui cunoscut tabloid, le-a povestit magistraţilor cum, în 2016, a născocit un plan - ca să țină departe de presă informații dăunătoare despre Trump, care i-ar fi putut afecta candidatura.

de Redactia Observator

la 24.04.2024, 09:18

Vezi și

Primul martor care a vorbit în procesul lui Donald Trump a fost David Pecker, fostul patron al ziarului National Enquirer, un cunoscut tabloid american. În faţa magistraţilor, Pecker a mărturisit că în 2016 a pus la cale un plan menit să-i protejeze reputaţia republicanului în timpul alegerilor. Şi a fost doar începutul. Ziarul nu doar că urmărea să publice ştiri pozitive despre Trump, ci şi să-i atace pe oponenţii acestuia - spre exemplu - Hillary Clinton. Pentru a împiedica publicarea unui articol instigator la adresa lui Trump, ziarul condus de Pecker ar fi dat bani grei - 30.000 de dolari.

O altă poveste o implică pe Karen McDougal, fost model Playboy. Cu câteva luni înainte de alegerile din 2016, femeia urma să iasă în față cu acuzații potrivit cărora ea și Trump au avut o relație extraconjugală de lungă durată.

Michael Sisak, jurnalist AP: National Enquirer a aflat despre acest lucru, iar David Pecker, editorul de la acea vreme, l-a contactat pe Michael Cohen, avocatul lui Trump. Pecker spune că a vorbit cu avocatul despre un aranjament prin care i-ar fi plătit lui Karen 150.000 de dolari pentru a o reduce la tăcere.

Trump îl atacă din nou pe Biden

Pe acelaşi subiect

Donald Trump a primit un ordin de tăcere, ce îi interzice să atace public martorii din proces. "Nu am voie să mă apăr, dar alți oameni au voie să spună ce vor despre mine. Foarte, foarte nedrept". Fostul preşedinte insistă că întregul proces are ca scop scoaterea lui din cursa pentru Casa Albă. "Și, apropo, acest proces este numai al lui Biden. Deci noi suntem închiși într-o sală de judecată, iar tipul ăsta e în campanie. De fiecare dată când deschide gura, intră în necazuri".

Liderul de la Casa Albă a reacţionat imediat după declaraţiile lui Trump. "Ne-a dat înapoi cu 160 de ani. Donald Trump a fost cel care a smuls drepturile de libertate ale femeilor din America. Le vom da lui Donald Trump și republicanilor extremiști o lecție valoroasă: Nu vă puneți cu femeile din America. Vorbesc serios. Oameni buni, haideți să terminăm cu asta".

Experţii juridici nu îi prevăd un viitor prea strălucit lui Trump - majoritatea - se aşteaptă la o înfrângere usturătoare. Zilele acestea, Curtea Supremă urmează să dezbată şi problema imunităţii penale, invocate de republican. Dacă va fi găsit vinovat, Donald Trump riscă 20 de ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Cum s-a desfăşurat "vânătoarea de scandaluri", în 2016, menită să-l protejeze pe Trump. Dezvăluirile primului martor în procesul istoric