Antena Meniu Search
x

De ce trimite May armata pe străzi, în Marea Britanie! MĂSURI SPORITE de siguranţă anunţate la Londra. Ies la iveală noi detalii despre atacatorul sinucigaş din Manchester (VIDEO)

Presa britanică publică noi detalii despre presupusul autor al atentatului de la Manchester, Salman Abedi, un britanic de origine libiană. Potrivit BBC, tânărul de 22 de ani, care a murit în explozia de după concertul cântăreţei americane Ariana Grande, s-a născut la Manchester, în nord-vestul Angliei. 

Update ora 12:50 - Măsuri suplimentare de siguranţă au fost anunţate, miercuri, la o zi după atacul de la Manchester.

Astfel, accesul în Parlamentul Britanic va fi închis astăzi, pentru public şi pentru cei care nu au legitimaţii de intrare, la cererea poliţiei.

De asemenea, ceremonia prin care se schimbă Garda la palatul Buckingham Palace a fost anulată.

Presa britanică publică noi detalii despre presupusul autor al atentatului de la Manchester, Salman Abedi, un britanic de origine libiană. Potrivit BBC, tânărul de 22 de ani, care a murit în explozia de după concertul cântăreţei americane Ariana Grande, s-a născut la Manchester, în nord-vestul Angliei. 

Pe acelaşi subiect

Părinţii lui Salman sunt libieni şi au fugit din ţară în timpul regimului fostului dictator Muammar Gaddafi. Se presupune că fuga celor doi a avut loc undeva în anii '90.

"Ce nu ştim până la această oră este dacă şi cum s-a radicalizat sau dacă face parte dintr-un grup care planifică noi atacuri. Această nesiguranţă este motivul pentru care alerta teroristă a fost ridicată la nivelul critic", dezvăluie jurnalistul BBC Danny Shaw.

Citeşte şi:  Alertă teroristă de NIVEL CRITIC în Marea Britanie. Un nou ATAC ar putea avea loc oricând!

Tot presa britanică scrie că familia lui Abedi trăieşte în zona Fallowfield, în sudul Manchesterului, în ultimii zece ani. Ieri, poliţişti înarmaţi au efectuat o percheziţie în această zonă modestă, un bărbat în vârstă de 23 de ani fiind, de asemenea, arestat în sudul oraşului, în legătură cu atentatul.

Un locuitor din Fallowfield, Peter Jones, în vârstă de 53 de ani, a declarat că este o zonă ”liniştită şi sigură”.

Jones spune că a fost ”şocat” şi ”surprins” atunci când a auzit că suspectul era din zonă.

Citeşte şi: Un tânăr fără adăpost, EROU în atacul din Manchester! A scos cuiele înfipte de suflul exploziei în feţele copiilor: "Erau acoperiţi de sânge, plângând şi ţipând!" (VIDEO)

Ziarul The Guardian scrie că Abedi era cunoscut poliţiei şi serviciilor de securitate.

”Era un băiat aşa de liniştit, întotdeauna foarte respectuos faţă de mine. Fratele său, Ismael, este extrovertit, însă Salman era foarte liniştit. Este atât de puţin probabil ca o asemenea persoană să fi făcut acest lucru”, a declarat pentru cotidian un membru al comunităţii libiene din Manchester. Fratele lui Abedi este binecunoscut în comunitate şi a lucrat ca om bun la toate, îmsă în prezent s-ar afla la Tripoli.

Potrivit The Telegraph, Salman era al doilea cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei. El mai avea încă un frate şi o soră.

22 de oameni au murit şi alţi 59 au fost răniţi, după ce Salman Abedi a detonat o centură cu explozibili, luni seară, pe Manchester Arena, după concertul Arianei Grande. 

Citeşte şi: Ea este PRIMA VICTIMĂ a atacatorului din Manchester! Georgina avea 16 ani şi a murit la scurt timp după explozie. ULTIMUL MESAJ postat pe Twitter de adolescentă

ISIS a revendicat atentatul şi a anunţat că ”unul dintre soldaţii califatului a plasat o bombă în mulţime”. Poliţia a anunţat că încearcă să stabilească dacă Abedi a acţionat singur sau într-o reţea mai largă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » De ce trimite May armata pe străzi, în Marea Britanie! MĂSURI SPORITE de siguranţă anunţate la Londra. Ies la iveală noi detalii despre atacatorul sinucigaş din Manchester (VIDEO)