Antena Meniu Search
x

Descoperire MACABRĂ: O sută de cadavre decapitate, găsite într-o groapă comună. Autorităţile sunt în STARE DE ŞOC

Forţele guvernamentale irakiene au anunţat luni după-amiază descoperirea a aproximativ o sută de cadavre decapitate într-o groapă comună situată la sud de bastionul jihadist de la Mosul. Groapa comună a fost găsită după eliberarea localităţii Hamman al-Alil, transmite Al Jazeera.

Forţele guvernamentale irakiene au anunţat luni după-amiază descoperirea a aproximativ o sută de cadavre decapitate într-o groapă comună situată la sud de bastionul jihadist de la Mosul. Groapa comună a fost găsită după eliberarea localităţii Hamman al-Alil, transmite Al Jazeera.

Cele mai multe cadavre dezgropate din groapa comună erau deja descompuse.

”Forţele irakiene au găsit o sută de cadavre ale unor cetăţeni decapitaţi”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Operaţiunii Comune.

De asemenea, autorităţile au precizat că gropa comună era în campusul unui colegiu agricol.

Bagdadul a trimis deja o echipă de criminalişti pentru a examina cadavrele, însă starea de descompunere înseamnă că identificarea acestora este imposibilă.

Jihadiştii Statului Islamic au executat mai multe masacre după preluarea controlului în nordul teritoriului irakian şi în metropola Mosul. De asemenea, multe crime au fost documentate, iar jihadiştii au postat dovezile pe reţelele de socializare.

Circa 30.000 de militari ai forţelor guvernamentale irakiene, kurzi peshmerga şi combatanţi sunniţi iau parte la ampla operaţiune militară împotriva jihadiştilor Statului Islamic.

Metropola Mosul este situată în procincia irakiană Ninive. De asemenea, localitatea cu o populaţie de până la 1,5 milioane de locuitori reprezintă cea mai mare metropolă controlată complet de jihadiştii ISIS.

Naţiunile Unite au avertizat în urmă cu două săptămâni că jihadiştii au ucis zeci de civili după lansarea ofensivei forţelor irakiene de la Mosul.

Activiştii au relatat că zeci de civili au fost executaţi în ultima săptămână de jihadiştii din Hamman al-Alil. Civilii executaţi au fost acuzaţi că plănuiau o revoltă, pentru a veni în sprijinul forţelor guvernamentale irakiene care vor să elibereze Mosulul.

Abdul Rahman al-Waggaa a declarat că persoanele executate de jihadişti provin din rândul poliţiştilor şi a soldaţilor.

”Îi torturau în case, iar apoi îi scoteau pe străzile cartierului şi îi împuşcau sau le tăiau gâtul”, a explicat consilierul local din provincia Ninive.

Jihadiştii Statului Islamic au folosit campusul colegiului agricol drept un ”câmp al morţii” pentru sute de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Descoperire MACABRĂ: O sută de cadavre decapitate, găsite într-o groapă comună. Autorităţile sunt în STARE DE ŞOC