Antena Meniu Search
x

Video Uraganul Ida devine din ce în ce mai puternic. Evacuări în masă în zonele de coastă, la fix 16 ani după ravagiile cauzate de Katrina

În câteva ore, uraganul Ida de categoria a 4-a loveşte statul Louisiana, la fix 16 ani după Katrina. Zeci de mii de locuitori din zonele de coastă şi-au făcut bagajele şi au fugit din calea furtunii. Guvernatorul statului a avertizat că Ida este unul dintre cele mai puternice uragane din ultimii 170 de ani. Se anunţă rafale de peste 250 de kilometri pe oră.

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 21:35

Vezi și

Cu rafale de peste 200 de kilometri pe oră, Ida va lovi cu toată forţa oraşul New Orleans. De teama dezastrului, zeci de mii de oameni au fugit din zonele de coastă şi au format ambuteiaje pe autostrăzi, mai ales că meteorologii spun că uraganul se apropie de categoria 5, cel mai înalt nivel.

LaToya Cantrell, primar New Orleans: ”Ştim că timpul nu este de partea noastră. Pur şi simplu, creşte rapid, se intensifică”.

Mulţi au preferat să rămână acasă. Şi-au baricadat locuinţele cu plăci din lemn, au cumpărat combustibil pentru a alimenta generatoarele şi au golit rafturile cu apă şi alimente.

Localnic: ”Ca să fiu sincer, mă aştept să fie la fel ca la uraganul Katrina. Tot ce putem face este să sperăm că va fi bine”.

Pe acelaşi subiect

16 ani de la uraganul Katrina

Astăzi se împlinesc 16 ani de când uraganul Katrina a lovit statul Louisiana şi a ucis 1800 de oameni. Oamenii se aşteaptă ca uraganul Ida să fie la fel de puternic. Ploile torenţiale şi rafalele violente de vânt vor fi urmate de inundaţii. Nivelul apei ar putea ajunge la câţiva metri iar unele zone ar putea deveni de nelocuit în următoarele săptămâni sau chiar luni.

Joe Biden, președintele SUA: ”Fiţi atenţi şi pregătiţi! Să aveţi provizii la îndemână în casă. Am mobilizat mâncare, apă, generatoare şi alte provizii în zonă. Echipele de intervenţie pentru restaurarea electricităţii şi a sistemului de comunicaţie sunt pe drum”.

După ce va lovi New Orleans, urganul Ida va continua să facă ravagii în mai multe oraşe din Louisiana, unde va produce inundaţii masive. Apoi, îşi va continua traiectoria în state precum Mississipi, Tennesse şi Virginia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Uraganul Ida devine din ce în ce mai puternic. Evacuări în masă în zonele de coastă, la fix 16 ani după ravagiile cauzate de Katrina