Antena Meniu Search
x

Video Dezastrul după urganul Ida: Case distruse, copaci şi stâlpi de electricitate la pământ, oameni blocaţi pe case în podurile caselor

Uraganul Ida de categoria 4 a devastat statul Louisiana. Peste un milion de locuinţe au rămas fără curent electric. Chiar dacă rafalele s-au mai domolit şi a fost retrogradată la nivel de furtună tropicală, Ida continuă ravagiile şi a făcut şi prima victimă. Un localnic din a fost ucis de un copac pus la pământ de furtună.

de Greta Gavrilă

la 30.08.2021, 21:49

Vezi și

Cu rafale de peste 240 de kilometri pe oră, uraganul Ida a smuls acoperişurile clădirilor şi le-a purtat zeci de metri ca pe avioane de hârtie. A distrus case, a pus copacii şi stâlpii de electricitate la pământ şi a blocat astfel mai multe şosele. Jumătate din statul Louisiana a rămas în beznă, inclusiv întreg oraşul New Orleans. 

Pe măsură ce a înaintat pe teritoriul american, uraganul a mai pierdut din intensitate. Chiar şi aşa, rafalele de vânt au fost atât de puternice încât au schimbat temporar cursul fluviului Mississippi. 

"Ochiul" uraganului este pe cale să ajungă chiar în acest oraş. Folosesc această clădire ca o barieră. Dar acum se cutremură toată clădirea. 

Blocaţi în podurile caselor

Pe acelaşi subiect

Retrogradată la furtună tropicală, Ida aduce cantităţi uriaşe de apă. Mai mulţi oameni sunt blocaţi în podurile caselor şi pe acoperişuri, de unde speră să fie salvaţi. Meteorologii au prognozat cantităţi uriaşe de 700 de litri pe metrul pătrat, iar nivelul apei ar putea depăşi patru metri în unele zone. Ida a lovit Louisiana la 16 ani după uraganul Katrina. De atunci, digurile de protecţie au fost consolidate, iar oamenii speră că nu vor ceda. 

Joe Biden, preşedinte: "Este unul din cele mai puternice uragane, cel mai puternic din istoria Louisianei de după 1850. Iar distrugerile vor fi, probabil, imense". 

Preşedintele Joe Biden a decretat stare de dezastru major în Louisiana şi a deblocat fonduri federale pentru persoanele afectate. Deja, mai multe spitale din regiune - deja copleşite de noul val al pandemiei - au fost puternic avariate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Dezastrul după urganul Ida: Case distruse, copaci şi stâlpi de electricitate la pământ, oameni blocaţi pe case în podurile caselor