Antena Meniu Search
x

Video Uraganul Ida lovește astăzi Louisiana. Zeci de mii de oameni fug din calea furtunii: "Mă aştept să fie la fel ca la uraganul Katrina"

La exact 16 ani după devastatorul uragan Katrina, oraşul New Orleans se pregăteşte să înfrunte o furtună cel puţin la fel de puternică. Uraganul Ida se deplasează deasupra Golfului Mexic şi va atinge astăzi ţărmul statului Louisiana, unde va aduce ploi torenţiale, inundaţii şi vânt de peste 200 de kilometri pe oră. Zeci de mii de locuitori din New Orleans şi celelalte localităţi de pe litoral s-au refugiat în zone mai sigure. 

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 09:45

Vezi și

În ultimele zile, uraganul Ida a făcut prăpăd în vestul Cubei. A doborât copaci, a smuls acoperişuri şi a distrus plantaţii. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. 

Ne vom ajuta între noi şi vom reconstrui. Omenia este tot ceea ce ne trebuie acum. 

Meteorologii au avertizat că forţa uraganului avea să crească "exploziv" deasupra apelor calde ale Golfului Mexic. Până să atingă ţărmul Statelor Unite, Ida va trece din categoria a doua în cea de-a patra pe scara cu cinci trepte a furtunilor tropicale. Ploile torenţiale şi rafalele violente de vânt vor fi urmate de inundaţii. Nivelul apei ar putea ajunge la câţiva metri iar unele zone ar putea deveni de nelocuit în următoarele săptămâni sau chiar luni. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Latoya Cantrell, primar New Orleans: "Ştim că timpul nu este de partea noastră. Pur şi simplu, creşte rapid, se intensifică".

Mii de soldaţi sunt gata să vină în ajutorul sinistraţilor

În Louisiana şi în statele vecine s-au luat măsuri ca să nu se repete dezastrul provocat de uraganul Katrina, care a făcut peste 1.800 de victime în august 2005. Localnicilor li s-a recomandat să se evacueze pe cont propriu, ceea ce a creat cozi lungi de maşini pe şosele şi la staţiile de benzină. Spitalele nu vor fi evacuate, deoarece sunt pline cu bolnavi de Covid, dar au primit rezerve de combustibil pentru generatoare.

Ca să fiu sincer, mă aştept să fie la fel ca la uraganul Katrina. Tot ce putem face este să sperăm că va fi bine. 

Mii de soldaţi sunt gata să vină în ajutorul sinistraţilor iar electricienii sunt mobilizaţi să restabilească alimentarea cu energie de îndată ce va trece furtuna. Preşedintele Biden a trimis în statele ameninţate rezerve de hrană şi apă potabilă, ca şi personal federal. 

Joe Biden: Fac apel la oamenii din zonă să fie atenţi şi să fie pregătiţi. Şi vreau să o spun din nou: fiţi atenţi şi fiţi pregătiţi. 

Iar în acest timp, mai la sud, staţiunile de pe litoralul vestic al Mexicului sunt ameninţate de un alt uragan, Nora, format în Oceanul Pacific. Chiar dacă nu este nici pe departe la fel de puternic ca Ida, şi aici sunt aşteptate inundaţii, alunecări de teren şi valuri uriaşe pe ţărm.     

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Uraganul Ida lovește astăzi Louisiana. Zeci de mii de oameni fug din calea furtunii: "Mă aştept să fie la fel ca la uraganul Katrina"