Antena Meniu Search
x

Din 2 iunie, Italia primeşte turiştii care au paşaport de vaccinare

Turiştii care vor dori să plece la vară în Italia vor trebui să prezinte paşaportul de vaccinare anti-Covid. Ministrul italian al Turismului şi premierul Mario Draghi au anunţat, aseară, într-o conferinţă de presă, că Executivul de la Roma este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.04.2021, 10:01

Mario Draghi, premierul Italiei
Din 2 iunie, Italia primeşte turiştii care au paşaport de vaccinare - Profimedia

Mario Draghi a declarat, potrivit ABC News, că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid. El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie.

Astfel, va fi posibil ca până la finalul lunii septembrie 80% din populaţie să fie vaccinată.

Asemenea Greciei şi Spaniei, care se pregătesc pentru revenirea turiştilor, după restricţiile de călătorie impuse în pandemie, şi Italia face deja planuri pentru a primi turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

"Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi", a spus premierul Mario Draghi, potrivit News.ro.

Pe acelaşi subiect

Ministrul italian al Turismului speră să promoveze unele dintre insulele mici ale ţării, precum Capri, ca „libere de Covid”, pentru a-i încuraja pe turişti să revină.

"2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului", a precizat Massimo Garavaglia pentru televiziunea italiană La7.

Violenţe în centrul Romei, din cauza restricţiilor antiepidemice

Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, marţi după-amiază, în centrul oraşului Roma, în timpul protestelor faţă de restricţiile antiepidemice.

Mii de persoane s-au adunat în Piaţa Montecitorio din Roma, în apropierea Parlamentului Italiei, pentru a cere anularea restricţiilor antiepidemice.

La protest au participat proprietari de restaurante, de magazine şi de săli de sport, dar şi angajaţi afectaţi de restricţii, precum şi unii politicieni, inclusiv din cadrul mişcării de extremă-dreapta CasaPound, informează agenţiile de presă Adnkronos şi ANSA. Au fost aduse şi steaguri ale mişcării Italexit, o organizaţie condusă de senatorul Gianluigi Paragone care vrea retragerea Italiei din Uniunea Europeană. De asemenea, a fost prezent un protestatar costumat în mod asemănător cu un militant din SUA prezent la violenţele produse în ianuarie la sediul Congresului.

"Suntem antreprenori, nu infractori!" şi "Vrem libertate!", au scandat manifestanţii.

Protestul a degenerat în violenţe. Grupuri de manifestanţi au atacat forţele de ordine cu petarde şi sticle. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, doi fiind transportaţi la spital. Cel puţin şapte protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Din 2 iunie, Italia primeşte turiştii care au paşaport de vaccinare