Antena Meniu Search
x

Ce cheltuieli trebuie să suporte Franţa odată cu impunerea noului lockdown. Perspectivele creşterii economice, revizuite

Economia franceză se va extinde cu 5% în 2021, a declarat ministrul Finanţelor Bruno Le Maire într-un interviu, întrucât noul lockdown a determinat o revizuire a previziunilor guvernului. Anterior, creşterea economică era estimată la 6%.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 04.04.2021, 08:47

Creşterea economică era estimată la 6%
Economia franceză se va extinde cu 5% în 2021, după o revizuire a previziunilor - Profimedia Images
  • Ultimele restricții vor forța aproximativ 150.000 de întreprinderi să închidă temporar
  • Noua prognoză a creşterii economice este una prudentă

Noua prognoză este una prudentă, a spus Le Maire în comentariile de duminică: ''Fundamentele noastre sunt solide; vom putea să revenim'', a declarat acesta, notează Reuters

Școlile franceze și magazinele neesențiale, cum ar fi cele de îmbrăcăminte, vor fi închise timp de patru săptămâni, după ce cazurile de COVID-19 au crescut în ultimele săptămâni, mărind numărul pacienților din unitățile de terapie intensivă. Barurile și restaurantele sunt deja închise de luni de zile, în timp ce călătoriile în scop turistic sunt oprite. Totuşi, spre deosebire de momentul în care Franța a intrat în primul său blocaj național în urmă cu un an, lucrările din domeniul construcțiilor și producția sunt printre domeniile care încă funcţionează. 

La fel ca multe țări din Europa, Franța a oferit miliarde de euro pentru a susține companiile aflate în dificultate, cu împrumuturi susținute de stat, pentru a ajuta la plata chiriilor, dar și pentru schemele parțiale de șomaj.

Ce cheltuieli trebuie să suporte Franţa odată cu impunerea noului lockdown

Pe acelaşi subiect

Ultimele restricții vor forța aproximativ 150.000 de întreprinderi să închidă temporar, iar măsurile de ajutor din aprilie va costa statul francez nu mai puţin de 11 miliarde de euro, a declarat ministerul Finanțelor.

Le Maire a cerut în repetate rânduri ca Uniunea Europeană să accelereze ratificarea și implementarea planului său de stimulare economică de 750 de miliarde de euro. El a declarat că Franța este puțin probabil să primească acum plățile de 5 miliarde de euro din acest sistem în iulie, conform planificării, din cauza întârzierilor.

Franța are propriul său program de repornire economică de 100 de miliarde de euro și intenționează să cheltuiască aproximativ jumătate din buget până la sfârșitul anului, a mai adăugat Le Maire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ce cheltuieli trebuie să suporte Franţa odată cu impunerea noului lockdown. Perspectivele creşterii economice, revizuite