Antena Meniu Search
x

Video Liber la vacanțe în Turcia. Deși țara e în lockdown, regulile pentru turiști sunt extrem de relaxate

După un an de pandemie, ţările încep să-şi deschidă graniţele pentru turişti. Turcia e printre primele şi o echipă Observator a găsit deja acolo zeci de români care au spart gheaţa. Deşi ţara e în lockdown şi sunt zeci de mii de cazuri zilnic, regulile pentru oaspeţi sunt extrem de relaxate. În plus, turiştii vaccinaţi cu ambele doze nu mai trebuie să stea în carantină la întoarcerea în România.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 06.04.2021, 21:09

Vezi și
  • Cu sau fără vaccin, dar musai cu un test PCR negativ la intrarea în ţară, turiştii români sunt primiţi cu braţele deschise în Turcia.
  • Pentru turiști, masca e opţională în spaţiile deschise, în timp ce localnicii sunt obligaţi s-o poarte.

Când ai marea la picioare şi un resort întreg în care să te relaxezi, poţi chiar să uiţi că de un an e pandemie.

Zeci de români au ales Turcia ca destinație de vacanță în pandemie 

Sunt peste 20 de grade astăzi în Antalya şi în staţiune întâlneşti mai mulţi turişti decât localnici. Inclusiv români care încearcă să recupereze vacanţele puse pe pauză anul trecut.

Turist român: ”Vin din Rădăuţi, Bucovina, cel mai frumos loc din România. Sunt vaccinat, anul acesta am fost de trei ori în Egipt, o dată în Republica Dominicană”.

Pe acelaşi subiect

Cu sau fără vaccin, dar musai cu un test PCR negativ la intrarea în ţară, turiştii sunt primiţi cu braţele deschise în Turcia. Chiar dacă sezonul nu s-a deschis oficial, iar pandemia e departe de final.

Masca e opţională pentru turiști, în spaţiile deschise

Cu peste 40 de mii de cazuri de coronavirus în fiecare zi, Turcia are în vigoare multe restricţii, dar, cu toate acestea, ei nu au închis piscinele, sălile de fitness, saloanele de înfrumuseţare sau spa-ul. Nici pentru turişti, nici pentru cetăţenii turci.

În schimb, la capitolul restaurante, acestea funcţionează doar în regim take-away sau în interiorul resorturilor. Şi aici, la fel ca în România, cluburile şi cinematografele sunt închise.

Pe locul 5 în lume în topul ţărilor cu cele mai multe cazuri noi, turcii încă nu s-au relaxat, dar au grijă să-şi relaxeze, ca întotdeauna, oaspeţii. Inclusiv masca e opţională în spaţiile deschise, pentru ei, în timp ce localnicii sunt obligaţi s-o poarte.

”Trebuie să avem mai multă grijă de turişti”

Turist: ”Pentru mine, ca turist, nu există restricţii. Doar pentru turci am văzut că există restricţii, dar noi suntem OK”.

Localnic: ”Ei pot merge fără mască. Nimănui nu i-ar plăcea să audă: "Poartă o mască, nu intra în magazinul meu!"

Dacă în resorturi pare că pandemia nici n-ar exista, atmosfera se schimbă totuşi în oraş.

Alexandra Marin, reporter Observator:Deşi suntem în centrul Antalyei, şi pe stânga şi pe dreapta observăm toate magazinele închise. Şi asta se întâmplă pentru că, până de Ramadam, toată Turcia se află într-un lockdown de weekend, după care vor înăspri restricţiile şi vor intra timp de două săptămâni într-un lockdown complet. Atenţie, însă, toate aceste restricţii sunt valabile doar pentru cetăţenii turci, nu şi pentru turişti”.

Prin carantină, turcii încearcă să oprească valul trei până la începutul lunii mai, când se deschide oficial sezonul estival. Ce ne aşteaptă la vară, în ce condiţii vom putea călători şi la ce preţuri, vedeţi la Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Liber la vacanțe în Turcia. Deși țara e în lockdown, regulile pentru turiști sunt extrem de relaxate