Antena Meniu Search
x

Video Discursul lui Putin care dă fiori Occidentului: "SUA s-au proclamat mesagerul lui Dumnezeu pe Pământ, fără obligații și numai interese"

Vladimir Putin anunţă noua ordine mondială, aşa cum o vede el. Într-un discurs ţinut în faţa oamenilor de afaceri, liderul de la Kremlin spune că ţara sa este o națiune puternică şi suverană, care intră într-o nouă eră a dominaţiei. Majoritatea ţărilor, subliniază el, sunt condamnate să rămână colonii fără drept. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 19.06.2022, 14:28

Vezi și

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Era lumii unipolare a luat sfârşit. 

Este anunţul lui Vladimir Putin, pentru întreaga lume de pe scena Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, un eveniment de referinţă boicotat însă de elitele occidentale în acest an. Discursul a început cu o întârziere de două ore, pe care Kremlinul a pus-o pe seama hackerilor care au sabotat evenimentul

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Rusia intră în era viitoare ca o ţară suverană şi puternică. Doar statele suverane puternice îşi pot spune cuvântul în noua ordine mondială în curs de dezvoltare. În caz contrar, sunt condamnate să devină sau să rămână colonii fără drept.

Sfidător şi combatant, Vladimir Putin a profitat de ocazie şi a atacat iar Occidentul. Nu cu arme, cu cuvinte. 

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, președintele Rusiei: După ce și-au declarat victoria în Războiul Rece, Statele Unite s-au proclamat mesagerul lui Dumnezeu pe Pământ, fără obligații și numai interese care au fost declarate sacre. Ei par să ignore faptul că în ultimele decenii s-au format noi centre puternice și din ce în ce mai asertive. 

Vladimir Putin denunţă sancțiunile impuse Rusiei şi le califică drept "nebune și fără rost"

În schimb, crede el, acțiunea militară a Moscovei a devenit "colac de salvare" pentru țările occidentale. Liderul de la Kremlin promite că obictivele aşa zisei operaţiuni militare vor fi atinse negreşit. 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Noi nu amenințăm cu nimic, dar toată lumea ar trebui să știe că avem (n.r.: arme nucleare) și că le vom folosi dacă este necesar pentru a ne proteja suveranitatea. Acestea sunt lucruri evidente. 

Mircea Geoană, secretar adjunct NATO: Noi nu anticipăm un risc la adresa ţărilor NATO, dar, un stat imprevizibil şi agresiv trebuie tratat ca atare. Ne luăm măsuri de prudenţă, nu vedem un risc la adresa noastră, dar vedem o Rusie care pare să intre într-o logică neoimperială.

Aparent, liderul rus nu se opune dorinţei Ucrainei de a adera la Uniune, invocând că blocul este economic, nu militar, precum NATO. Cât despre regiunile separatiste... 

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Oamenii care locuiesc acolo vor decide asupra viitorului lor. Şi vom respecta oricare dintre alegeri.

Garanţie, care nu convinge, totuşi, pe toată lumea. 

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Trebuie să îşi retragă trupele şi să ajungă la un acord cu Ucraina, unul corect pentru poporul Ucrainei. 

Preşedintele rus consideră decizia de a invada Ucraina dificilă, dar necesară

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Decizia a fost menită să-i protejeze pe cetăţenii noştri, pe locuitorii republicilor din Donbas, care timp de opt ani au fost supuşi unui genocid din partea regimului de la Kiev şi a neonaziştilor susţinuţi de Occident.

Între timp, pe front, ucrainenii au declanşat o contraofensivă pentru recucerirea oraşelor Herson şi Izium. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Discursul lui Putin care dă fiori Occidentului: "SUA s-au proclamat mesagerul lui Dumnezeu pe Pământ, fără obligații și numai interese"