Antena Meniu Search
x

Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA

Un soț și soție care locuiau într-o unitate de asistență pentru bătrâni din Tennessee au reușit să evadeze folosind abilitățile pe care bărbatul le-a dobândit în armată.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 03.05.2021, 14:49

Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA
Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA - Getty Images; Profimedia Images
  • Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA

Perechea s-a eliberat din azil, după ce bărbatul a fost foarte atent la momentele în care personalul folosea o tastatură electronică pentru deschiderea ușii. Astfel, omul și-a folosit cunoștințele legate de  Codul Morse pentru a determina numărul de care cei doi au nevoie pentru a evada, spun oficialii.

Bărbatul care are demență și femeia care are boala Alzheimer au fost găsiți rătăcind la două străzi distanță de unitate. Un necunoscut i-a găsit și i-a adus înapoi. Se pare că lipseau de o jumătate de oră.

Bărbatul şi-a folosit într-un mod ingenios cunoştinţele dobândite în armată

Personalul nu a putut explica modul în care cuplul a reușit să scape din respectiva unitate, care este securizată de ușile încuiate ce se pot deschide doar cu ajutorul unei tastaturi electronice. După ce a fost interogat, bărbatul a explicat cum ''a folosit anterior codul Morse în armată'', potrivit unei anchete a comisiei. 

Pe acelaşi subiect

Un raport explică faptul că rezidentul a fost ''capabil să asculte codul atunci când personalul a introdus numerele și a putut afla numărul pentru a ieși din unitatea de îngrijire''. Ca urmare a incidentului, centrul de îngrijire a fost amendat cu 2.000 de dolari de către oficialii de stat, relatează Daily Mail.

Reprezentanţii unităţii au mai spus că vor încerca să evite incidentele similare, verificând rezidenții mai frecvent și se vor asigura că bărbatul care a evadat va avea mai mult "timp de mers pe jos în afara facilității cu un membru al personalului prezent", conform înregistrărilor statului.

Fiica bărbatului a promis, de asemenea, că îi va vizita mai regulat pentru a-și duce tatăl afară frecvent. În plus, azilul a schimbat toate combinațiile de numere ale uşilor pe care se poate ieşi în afara perimetrului de îngrijire. 

''Siguranța rezidenților noștri este principala prioritate a comunității noastre. Suntem recunoscători că ambii rezidenți au fost aduşi în siguranță în comunitate. Am raportat situația statului și familiei lor imediat după ce s-a întâmplat și am cooperat pe deplin cu statul în timpul investigaţiei sale'', se arată într-o declarație oficială.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Doi bătrânei, îngrijiţi într-un azil din cauza problemelor cu memoria, au evadat folosind codul Morse, în SUA