Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dominic, un băieţel român, a murit în Italia la doar 8 anişori. S-a stins din viaţă duminică, după aproape doi ani de suferinţă

O boală crudă a stins pentru totdeauna zâmbetul vesel şi lipsit de griji al lui Dominic, un băieţel de doar 8 anişori, în Italia. Copilaşul, fiul cel mare al unei familii de români din Noventa di Piava, provincia Veneția, fusese diagnosticat anul trecut cu o formă gravă de tumoare pe creier.

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 11:49

Dominic, un băieţel român, a murit în Italia la doar 8 anişori. S-a stins din viaţă duminică, după aproape doi ani de suferinţă - Il Gazzettino

Ieri, Dominic ar fi început clasa a treia, la şcoala primară "Giacomo Noventa", însă o boală cumplită i-a curmat viața duminica trecută, după aproape doi ani de suferinţă, scrie Il Gazzettino.

A fost diagnosticat cu tumoră pe creier

În septembrie 2022, băiețelul începuse cu entuziasm clasa întâi. După doar două săptămâni de școală, însă, la sfârșitul lunii octombrie, copilașul a început să resimtă simptomele formei grave de tumoră pe creier. De atunci, nu s-a mai întors la cursuri, dar a continuat lecțiile de acasă, sprijinit de profesori. Din păcate, starea lui Dominic a început să se deterioreze treptat. 

Articolul continuă după reclamă

Familia îşi amniteşte cu durere de perioada când băieţelul, înainte de a se îmbolnăvi, era plin de energie, căruia îi plăcea să înoate sau să facă plimbări prin pădure. 

Pe acelaşi subiect

Chiar şi când au început primele terapii, micuţul era încă exuberant. Apoi, treptat, a început să-și piardă entuziasmul specific vârstei sale. 

Dominic a murit duminică, la doar 8 anişori

Un moment special din ultimele luni de viață ale lui Dominic a fost ziua sa de naștere, pe 24 august. Atunci, la împlinirea vârstei de 8 ani, părinții săi, Ionuț și Diana, i-au organizat o petrecere.

După o vară destul de liniștită, starea copilului s-a înrăutățit, până la moartea sa, duminică trecută. "Este o perioadă foarte tristă pentru comunitatea noastră. Ne-a părăsit un copil de 8 ani care a luptat cu boala, dar nu a reușit să o învingă. Îmbrățișăm strâns familia în aceste momente dificile. Nu există cuvinte în fața unei asemenea pierderi, ci doar o tăcere dureroasă", mărturiseşte primarul Claudio Marian, exprimând condoleanțele întregii localități.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Dominic, un băieţel român, a murit în Italia la doar 8 anişori. S-a stins din viaţă duminică, după aproape doi ani de suferinţă