Antena Meniu Search
x

Donald Trump: SUA ar trebui să bombardeze Rusia până o ia mama naibii cu avioane pe care să fie pus steagul Chinei

Fostul preşedinte american Donald Trump a glumit într-un discurs în faţa a circa 200 de donatori ai Partidului Republican că SUA ar trebui să bombardeze Rusia cu avioane americane pe care să fie pus drapelul Chinei, a relatat duminică The Washington Post, potrivit Agerpres. Război Rusia - Ucraina a intrat ziua 12. Sute de mii de oameni continuă să fugă din Ucraina în ţările vecine, în timp ce armata rusă creşte ritmul și puterea bombardamentelor. 

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 16:08

Donald Trump: SUA ar trebui să bombardeze Rusia până o ia mama naibii cu avioane pe care să fie pus streagul Chinei
Donald Trump: SUA ar trebui să bombardeze Rusia până o ia mama naibii cu avioane pe care să fie pus streagul Chinei - Profimedia

În discursul său, care a avut loc sâmbătă la New Orleans în prezenţa unor donatori importanţi ai formaţiunii sale politice, fostul preşedinte a spus că ar trebui ca steagul Chinei "să fie pus" pe avioane de tip F-22 care să bombardeze apoi Rusia "până o ia mama naibii", declaraţii care i-au făcut pe participanţi să izbucnească în râs, potrivit sursei citate. 

"Iar apoi să spunem 'China a făcut-o!' Apoi ei (ruşii şi chinezii - n.r.) încep să se lupte între ei, iar noi stăm şi privim", a adăugat Trump, potrivit publicaţiei The Hill. În discursul său de 84 de minute, Trump l-a lăudat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe care l-a descris drept un "bărbat cu adevărat dur", l-a criticat pe actualul preşedinte american Joe Biden şi a reluat mantra fraudei electorale pusă la cale de Partidul Democrat la precedentele alegeri prezidenţiale din SUA.

Citește și: Moscova anunţă ONU că urmează să deschidă mai multe culoare umanitare. Urmează să aibă loc a treia rundă de negocieri

Donald Trump a petrecut mult mai mult timp dând vina pe președintele Joe Biden decât pe Vladimir Putin și a vorbit platitudini vagi, fără a specifica exact ce ar fi făcut diferit pentru a evita războiul din Ucraina. „L-am cunoscut foarte bine pe Putin. Nu ar fi făcut-o. Nu ar fi făcut-o niciodată”, a spus Trump, fără să menționeze că, în calitate de președinte, a oprit ajutorul militar pentru Ucraina și a cerut anchetarea fiului lui Biden, Hunter.

Pe acelaşi subiect

Pe 23 februarie, Donald Trump l-a lăudat şi pe preşedintele rus Vladimir Putin şi a calificat drept "genială" decizia lui de a recunoaşte independenţa celor două provincii separatiste din Donbas, estul Ucrainei, chiar înainte de declanşarea ofensivei sale militare în Ucraina. În intervenţia sa de sâmbătă în faţa donatorilor, Trump a mai susţinut că Putin n-ar fi invadat niciodată Ucraina dacă el ar fi fost în continuare preşedintele Statelor Unite. "Eu îl cunoşteam foarte bine pe Putin. El nu ar fi făcut-o. El nu ar fi făcut-o niciodată", a insistat Trump. 

China: Relația cu Rusia este ”solidă ca o stâncă”, perspectivele de cooperare sunt foarte mari

Prietenia dintre China şi Rusia este "solidă ca o stâncă", iar perspectivele de cooperare dintre cele două ţări sunt foarte largi, a declarat luni ministrul chinez de externe Wang Yi, citat de Reuters, afirmând în acelaşi timp că Beijingul s-a oferit să medieze conflictul din Ucraina.

Cooperarea între cele două state aduce beneficii şi bunăstare ambelor popoare, a declarat şeful diplomaţiei chineze în conferinţa sa de presă anuală pe marginea sesiunii Adunării Naţionale a Poporului (ANP, parlamentul) care se desfăşoară în această săptămână la Beijing.

Citeşte şi: Mesaj scandalos al marelui Evgeni Plushenko: ”Rușii mei, fiți mândri că faceți parte din această nație!”

China "face deja oficiile de mediator" între Ucraina şi Rusia, a afirmat Wang Yi, subliniind că Beijingul va depune eforturi pentru a oferi asistenţă umanitară ce "nu poate fi politizată". "Pacea şi dialogul trebuie promovate, iar China a făcut deja unele eforturi în acest sens. Au fost două runde de negocieri şi sperăm să fie şi o a treia. Cu cât sunt mai multe divergenţe, cu atât este mai mare nevoia de a ne aşeza la masa negocierilor", a menţionat ministrul chinez de externe.

Serviciile de informaţii vorbesc despre o înţelegere între Putin şi Xi Jinping

Ministerul chinez al Afacerilor de Externe, a declarat , joi, că raportul serviciilor secrete occidentale referitor la o presupusă cooperare între China şi Rusia în ceea ce priveşte atacul Rusiei asupra Ucrainei sunt „fake news” (ştiri false), relatează Reuters.  Înalţi oficiali chinezi au cerut oficialilor ruşi, la începutul lunii februarie, să nu invadeze Ucraina înainte de sfârşitul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a precizat New York Times, conform declaraţiilor unor oficiali ai administraţiei Biden şi ale unui oficial european care a citat un raport al serviciilor secrete occidentale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Donald Trump: SUA ar trebui să bombardeze Rusia până o ia mama naibii cu avioane pe care să fie pus steagul Chinei