Antena Meniu Search
x

Galerie foto Drama ucrainenilor din Cernihivul bombardat de ruși. Sute de familii trăiesc în apartamente fără ferestre, uşi sau pereți

Continuă drama a sute de familii din Cernihiv, singura regiune ucraineană care are graniţă atât cu Rusia, cât şi Belarus, ale căror locuințe au fost distruse de bombardamentele armatei ruse. Oamenii se adăpostesc în blocurile distruse de atacurile cu rachete, fiind nevoiţi să îşi ducă viaţa în condiţii nu doar improprii, dar şi lipsite de siguranţă. Război Rusia - Ucraina, ziua 145 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 18.07.2022, 13:21

Oraşul Cernihiv şi multe localităţi din jurul acestuia au fost puternic afectate de bombardamentele lansate în luna martie de aviaţia rusă, dar şi de atacurile cu rachete lansate ulterior de militarii ruşi, iar mii de imobile s-au transformat în ruine locuite. Mai multe blocuri din zona centrală a Cernihivului au fost lovite în urma unui atac aerian, iar consecinţele au fost dintre cele mai grave. Unele imobile au fost distruse complet şi s-a impus evacuarea urgentă a locatarilor. În schimb, alte blocuri, a căror structură a rămas în picioare, continuă să fie locuite.

Oamenii se adăpostesc în apartamente bombardate, fără uși, ferestre și chiar pereți

Oleg Victorovic are 57 de ani şi locuieşte alături de mama sa într-un astfel de bloc care, pe una din laturile sale, a fost afectat de căderea unei bombe. Suflul exploziei a dislocat ferestrele, uşile şi chiar pereţii apartamentelor din imobil. Cu toate acestea, 11 familii continuă să stea în el, pentru că nu au altă soluţie. "Pe 3 martie a avut loc un atac aerian. Şase rachete au căzut în oraş. Aici, slavă Domnului, nu a decedat nimeni. Au fost însă răniţi. Era cât pe ce să îmi pierd mama. În acest bloc locuiesc 11 familii. În spate a căzut bomba. Lumea a aruncat în acest crater şi molozul din case. Tencuiala toată a căzut. Trebuie să o arunci. Uşile, ferestrele, totul a fost distrus. Trei scări au fost distruse", a afirmat Victorovic, potrivit corespondentului Agerpres.

În timpul atacului cu bombă, Nina Mihailovna era în fotoliu în sufragerie. A văzut cum geamurile şi toate lucrurile din casă au fost distruse de explozie. Femeia de 82 ani a ajuns la spital, iar ulterior a locuit la subsolul blocului. Când raidurile au încetat, s-a întors în apartamentul de la etajul al cincilea al imobilului, care nu mai are geamuri şi uşi.

Pe acelaşi subiect

"Eu mă odihneam pe canapea, când deodată a început să zboare totul peste mine. Mai apoi am rămas fără cunoştinţă. M-au luat şi m-au dus la spital. (...) Mi-au acordat primul ajutor, iar apoi m-au adus la subsol şi eu cu fiul meu am stat aici o lună şi zece zile", mărturiseşte bătrâna.

Trei atacuri cerebrale pe fondul panicii

O vecină de-a sa a suferit trei atacuri cerebrale pe fondul panicii. Femeia de 88 de ani este nevoită să locuiască singură într-un apartament devastat, fără a şti ce va face atunci când vremea se va răci.

Autorităţile locale au promis familiilor afectate că toate imobilele care pot fi reabilitate vor fi refăcute integral, însă oamenii sunt speriaţi că toamna şi iarna se apropie.

Până atunci, aceste imobile, care sunt înconjurate de mormane de moloz şi gunoaie, nu reprezintă decât un pericol pentru securitatea celor care locuiesc sau, pur şi simplu, trec pe acolo.

Oraşul Cernihiv este situat la nord-est de Kiev, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Belarus şi la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Rusia. De la începutul războiului, numeroase clădiri ale unor instituţii publice, precum sedii de poliţie, sediul Securităţii, unităţi de învăţământ, dar şi unităţi militare, au fost distruse. De asemenea, a fost distrus complet şi stadionul din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Drama ucrainenilor din Cernihivul bombardat de ruși. Sute de familii trăiesc în apartamente fără ferestre, uşi sau pereți