Antena Meniu Search
x

Video Patron, câinele-erou de pe frontul din Cernihiv. A ajutat militarii să găsească sute de mine lăsate în urmă de ruși

Patron este un căţel din Ucraina, despre care probabil n-am fi vorbit dacă ar fi fost doar prietenul omului. Doar că el este şi prietenul şi ajutorul pirotehniştilor pe front. Câinele a oprit deja dezastre la propriu, a salvat vieţi şi este acum, pe bună dreptate şi pe merit- vedetă pe internet. 

de Redactia Observator

la 24.04.2022, 15:25

Vezi și

Pentru mulţi, Patron este un simplu câine din rasa Jack Russel terrier, de statură medie, însă pentru Serviciul de Stat din oraşul Cernihiv, patrupedul a devenit un adevărat erou.

Câinele, în vârstă de doi ani, a devenit mascota oraşului şi ajutorul de nădejde al pirotehniştilor. De când avea doar 6 luni, Patron a ajutat la dezamorsarea a peste 150 de dispozitive explozive. Şi, pentru că fiecare zi este o nouă provocare, simpaticul căţel a primit şi o uniformă specială.

Patron a participat la numeroase misiuni 

În videoclipurile postate pe reţelele sociale, Patron a fost surprins în numeroase misiuni. Mereu pregătit, câinele porneşte întotdeauna sigur pe el la drum şi nu ratează niciun centimetru pătrat. Are nas pentru cele mai periculoase obuze, mine sau grenade ascunse sub pământ. Iar atunci când aude sirenele de raid aerian, Patron ştie că este timpul să se ascundă. 

Pe acelaşi subiect

După fiecare reuşită, câinele este recompensat de salvatorii ucraineni cu gustarea lui preferată: brânza, iar atunci când oboseşte, trage un pui de somn, indiferent de loc.

Patron este apreciat peste măsură de ucraineni. Când îl zăresc pe stradă, copiii din Cernihiv fac mereu poze cu el, iar alţii desenează portrete ale patrupedului, pe care le postează pe internet. 

Membrii Serviciului de Stat spun că povestea lui Patron ar putea deveni, cândva, un film. Până atunci, i s-a dus deja vestea în toată lumea în timp ce el, credincios, îşi îndeplineşte cu fidelitate sarcinile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Patron, câinele-erou de pe frontul din Cernihiv. A ajutat militarii să găsească sute de mine lăsate în urmă de ruși