Antena Meniu Search
x

Drama unui băiat de 15 ani, orfan de mamă după bombardamentele din Cernihiv. Vecinii i-au fost îngeri păzitori şi l-au salvat de la moarte

Andriy, un adolescent în vârstă de 15 ani din Cernihiv, vorbeşte despre greutăţile prin care trece din cauza invaziei ruse, declanşată cu o lună în urmă de Vladimir Putin. Băiatul a reuşit să fugă din mijlocul "infernului", după ce casa i-a fost distrusă într-o explozie care i-a ucis mama.

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 16:31

Mărturiile băiatului de 15 ani, orfan de mamă din cauza războiului
Mărturiile băiatului de 15 ani, orfan de mamă din cauza războiului - Captură video Twitter John Berman / Profimedia

Orfan de mamă din cauza războiului care a transformat Ucraina într-un adevărat infern, Andriy a învăţat de la o vârstă fragedă că viaţa e plină de greutăţi. La doar 15 ani, băiatul a fost nevoit să fugă din casa în care a copilărit, acum distrusă de bombardamente, iar viitorul său e incert şi plin de spaime.

Mărturiile băiatului de 15 ani, orfan de mamă din cauza războiului

"Am văzut o explozie galbenă. Zgomot asurzitor. Îmi amintesc doar cum m-am trezit în mijlocul drumului, lângă o maşină stricată şi flăcări", a povestit pentru CNN adolescentul din Cernihiv, de pe un pat de spital din Liov. "Mi se prelingea sânge din urechea stângă ... Apoi, am auzit alte explozii. Rachete, nu ştiu", continuă el. Andriy spune că oamenii strigau fără oprire şi simţea că nu mai poate merge. Câţiva localnici i-au fost îngeri păzitori şi l-au adus la loc sigur. Din nefericire nu au putut să îi salveze şi mama, care a murit arsă de vie. 

Întrebat de jurnalistul CNN despre cea care i-a dat viaţă, băiatul a izbucnit în lacrimi. "Vreau să ştiţi cu toţii că mama era o femeie extrem de frumoasă", a spus el, plângând. Tot ce îşi doreşte e să plece cât mai departe şi să înceapă o nouă viaţă, ferit de război.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O lună de război Rusia - Ucraina

Oraşul Cernihiv, situat în nordul Ucrainei, a fost ţinta a numeroase bombardamente. Ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale. Capitala Kiev, dar și alte regiuni sunt în bătaia rachetelor și a tancurilor soldaților lui Vladimir Putin. De patru săptămâni, însă, armata ucraineană rezistă și ripostează.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski cere sprijin pentru aderarea țării sale la Uniunea Europeană. Noaptea trecută, a făcut un apel la oamenii din toată lumea să iasă în stradă pentru pace, iar astăzi, va ţine un discurs la summit-ul NATO de la Bruxelles, unde va fi prezent şi preşedintele american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Drama unui băiat de 15 ani, orfan de mamă după bombardamentele din Cernihiv. Vecinii i-au fost îngeri păzitori şi l-au salvat de la moarte