Antena Meniu Search
x

Imagini înainte și după atacul rușilor asupra mallului din Kiev. ”Trebuia să sărbătorim ziua de naștere a fiicei mele acolo”

Imagini surprinse înainte şi după arată amploarea atacului devastator al ruşilor asupra mall-ului Retroville din Kiev. Cel puţin 8 oameni au murit, iar alții pot fi sub dărâmături în urma atacului de duminică noapte. A fost una dintre cele mai puternice explozii din capitala ucraineană de la startul războiului

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 14:34

O rachetă puternică a lovit centrul comercial din nordul Kievului, devastând totul în zonă. Opt cadavre au fost scoase luni de sub dărâmături. Imaginile cu mallul, situat la 10 km de centrul orașului, înainte şi după atac sunt devastatoare. „Trebuia să sărbătorim ziua de naștere a fiicei mele acolo pe 25 februarie, dar războiul a început pe 24 februarie. Am mers la piscina din acest centru comercial. Ne cumpărăm mâncarea și hainele de acolo” a povestit cu amărăciune un ucrainean pe social media.

”Un angajat al Leroy Merlin a fost ucis în atacul cu rachetă asupra mallului din Kiev. Compania franceză a refuzat să părăsească Rusia. Angajații săi din Ucraina spun că sediul central le ignoră cererile”, a scris pe Twitter jurnalista Olga Tokariuk, citând un fost ministru ucrainean.

”Imagini devastatoare ale atacului asupra mall-ului Retroville din Kiev. Rusia nu are alt scop în Ucraina decât distrugerea și uciderea. Opt oameni au murit, alții pot fi sub dărâmături” a comentat pe Twitter și Maria Avdeeva, director de cercetare la European Expert Association. 

Rușii: Mallul era închis, servea ca depozit pentru rachete

Pe acelaşi subiect

Ministerul rus al Apărării a susţinut luni că centrul comercial din capitala ucraineană Kiev bombardat de armata rusă duminică în timpul nopţii nu era deschis publicului şi servea ca depozit pentru rachete destinate lansatoarelor multiple, relatează Reuters.

''În noaptea de 21 martie, o baterie ucraineană de lansatoare multiple de rachete şi o bază de stocare a muniţiei pentru acestea într-un centru comercial inactiv au fost distruse cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune'', a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Aceasta a menţionat că armata rusă dispune de imagini video ce arată sosirea lansatoarelor de rachete în zona centrului comercial. Konaşenkov a mai acuzat unităţile armatei ucrainene că instalează sisteme de artilerie în zone rezidenţiale din Kiev şi alte oraşe, iar la periferia capitalei ''folosesc clădiri rezidenţiale ca scuturi pentru a trage asupra trupelor ruse cu lansatoare multiple de rachete''.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Imagini înainte și după atacul rușilor asupra mallului din Kiev. ”Trebuia să sărbătorim ziua de naștere a fiicei mele acolo”