Antena Meniu Search
x

După ce au ucis-o și au batjocorit-o pe turista de origine germană, teroriștii Hamas i-au furat cardul și au mers la cumpărături: "Nu vreau să accept"

Război în Israel. Shani Louk, tânăra de origine germană al cărei cadavru a fost identificat în timp ce teroriștii Hamas stăteau deasupra ei, o batjocoreau şi o scuipau, ar fi fost, de asemenea, și jefuită. După ce au ucis-o cu sânge rege, teroriștii i-au furat cardul și au plecat cu el la cumpărături. În două zile, 1.300 de oameni au murit şi alţi 4.500 au fost răniţi, mulţi dintre ei civili, de ambele părţi ale conflictului.Ministrul israelian al Apărării a anunţat că a ordonat un "asediu complet" al Fâșiei Gaza: "Fără electricitate, fără alimente, fără gaz". Armata Israelului susţine că a reluat controlul asupra tuturor comunităților din jurul Fâșiei Gaza, dar că ''s-ar putea să existe încă terorişti în zonă''.

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 17:42

După ce au ucis-o și au batjocorit-o pe turista de origine germană, teroriștii Hamas i-au furat cardul și au mers la cumpărături
După ce au ucis-o și au batjocorit-o pe turista de origine germană, teroriștii Hamas i-au furat cardul și au mers la cumpărături - Twitter

Părinții Shaniei au vorbit la telefon pentru ultima dată cu fiica lor în dimineața zilei de 7 octombrie, imediat după ce Hamas a lansat primele rachete pe teritoriul israelian. Într-un interviu acordat publicației germane Der Spiegel, familia a spus că a primit informații de la banca la care fata avea deschis un cont cum că agresorii au folosit cardul de credit al acesteia în Gaza, potrivit Business Insider.

Mama tinere, Ricarda Louk, încă mai are speranța că fiica ei ar putea fi în viață, spunând într-un videoclip postat pe X, cunoscut anterior ca Twitter, că și-a văzut fiica „inconștientă într-o mașină cu palestinieni”.

„Nu vreau să accept încă”, a spus ea.

Shani Louk, în vârstă de 30 de ani, se afla la un festival de muzică care celebra sfârşitul unei sărbători evreieşti într-o zonă din apropierea Fâşiei Gaza, când a fost capturată de gruparea Hamas.  La scurt timp după atac, a început să circule pe rețelele de socializare un videoclip cu o tânără moartă, pe jumătate dezbrăcată, cu picioarele îndoite în moduri nefirești, înconjurată de teroriști din gruparea Hamas.

Pe acelaşi subiect

O altă tânără a implorat pentru viața ei, după ce a fost răpită de la festival

O studentă de origine israeliană a fost răpită de gruparea teroristă Hamas, în timp ce participa la un festival de muzică în apropiere de Fâşia Gaza, pentru a sărbători sfârşitul sărbătorii evreieşti Sukkot. Videoclipul cu tânăra care îi imploră pe militari să nu o omoare a apărut pe reţelele de socializare.

Noa Argamani, în vârstă de 25 de ani, se bucura alături de iubitul şi prietenii ei de atmosfera de la festivalul de muzică trace, de lângă Kibbutz Re’im, înainte ca militarii grupării Hamas să deschidă focul. Teroriştii au intrat în mulţime din mai multe direcţii şi au început să tragă în oameni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Israelul a reluat controlul asupra tuturor comunităților din jurul Fâșiei Gaza

Israelul a reluat controlul asupra tuturor comunităților din jurul Fâșiei Gaza, la mai bine de 48 de ore după atacul surpriză al Hamas, care a lansat mii de rachete și a trimis luptători palestinieni peste graniță. Alarmele antiaeriene au răsunat din nou în Ierusalim și în Israel, luni, în jurul prânzului după ce Hamas a lansat noi rachete. 

Hamas și Hezbollah susțin că Iranul a ajutat la planificarea atacului asupra Israelului. Oficial, Iranul neagă vreo implicare, dar a salutat ofensiva. Teheranul a dat undă verde pentru asalt în cadrul unei întâlniri care a avut loc lunea trecută la Beirut, potrivit unor membri de rang înalt ai Hamas şi Hezbollah, relatează The Wall Street Journal. Hezbollah,  o altă grupare militantă susţinută de Iran, ar putea deschide un al doilea front în nordul Israelului, dinspre Liban.

Armata israeliană susţine că atacurile lansate sâmbătă de Hamas sunt ca atacurile teroriste lansate de  al-Qaeda în 2001 asupra SUA. "Acesta este 11 septembrie al nostru. Ne-au lovit", a spus un purtător de cuvânt, în timp ce un alt oficial a comparat ofensiva Hamas cu atacul de la Pearl Harbor din 1941.

În două zile de război între organizaţia islamistă palestiniană Hamas şi Israel, bilanţul este de 1.200 de morţi şi 4.500 de răniţi, mulţi dintre ei civili, de ambele părţi ale conflictului. Dintre acestea, peste 700 de persoane au fost ucise în Israel şi peste 2.200 rănite, în timp ce în Fâşia Gaza s-au înregistrat cel puţin 493 de morţi, dintre care 91 de copii, şi 2.751 de răniţi, dintre care 244 de copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » După ce au ucis-o și au batjocorit-o pe turista de origine germană, teroriștii Hamas i-au furat cardul și au mers la cumpărături: "Nu vreau să accept"