Antena Meniu Search
x

SUA trimit cel mai mare portavion din lume şi nave de război mai aproape de Israel: "Ajutorul militar este acum pe drum"

Război Israel - Hamas. Presa internaţională susţine că atacul Hamas în Israel ar fi fost plănuit cu ajutorul agenţilor iranieni. Deşi informaţia nu a fost confirmată oficial, jurnaliştii dau ca surse lideri ai grupării teroriste. Misiunea Iranului la ONU a declarat că Teheranul nu a fost implicat în lovitură. Statele Unite au reacţionat şi ele la conflictul din Israel, cel mai violent din ultimii 50 de ani. Americanii au anunţat că vor muta nave și avioane militare mai aproape de graniţe, dar şi muniție suplimentară soldaților israelieni aflați pe câmpul de luptă. 

de Redactia Observator

la 09.10.2023, 15:34

Vezi și

Statele Unite vor trimite nave de război și avioane mai aproape de Israel ca dovadă de sprijin, a declarat secretarul Apărării Lloyd Austin. Washingtonul consideră că Hamas ar fi decis să atace Israelul de teama unei posibile normalizări a legăturilor Israel - Arabia Saudită. Spirala de violența amenință să declanșeze un nou război major în Orientul Mijlociu.

SUA au ordonat trimiterea celui mai mare portavion din lume, USS Gerald Ford, în estul Mediteranei, mai aproape de Israel. Alături de acesta, americanii mai trimit în regiune navele care îl susţin: un crucișător (navă militară rapidă, de război) cu rachete ghidate și patru distrugătoare cu rachete ghidate. În plus, Statele Unite au luat măsuri pentru a creşte escadrilele de avioane de luptă F-35, F-15, F-16 și A-10 ale Forțelor Aeriene ale SUA în regiune. Washingtonul va furniza și muniții Israelului.

SUA vor trimite nave militare, avioane mai aproape de Israel

Statele Unite au început să livreze muniţie suplimentară Israelului. Primul pachet de ajutor militar "va începe să plece astăzi şi va sosi în zilele următoare", a precizat secretarul american al Apărării într-un comunicat.

Conform unui comunicat de presă emis de Casa Albă, preşedintele american Joe Biden i-a spus premierului israelian Benjamin Netanyahu că ajutorul militar american "este acum pe drum" spre Israel şi că se aşteaptă mai mult "în zilele următoare". Într-o convorbire telefonică avută cu Netanyahu duminică, Biden a promis "sprijin deplin guvernului său şi poporului israelian în urma unui atac îngrozitor şi fără precedent al teroriştilor Hamas".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » SUA trimit cel mai mare portavion din lume şi nave de război mai aproape de Israel: "Ajutorul militar este acum pe drum"