Antena Meniu Search
x

Elon Musk, replică acidă la mesajul lui Bernie Sanders privind taxarea bogaților: ”Tot uit că ești încă în viață”

Elon Musk i-a dat o replică acidă pe Twitter senatorului democrat Bernie Sanders, în vârstă de 80 de ani, ca răspuns la mesajul său privind taxarea celor extrem de bogați. „Tot uit că ești încă în viață”, a scris fondatorul Tesla, pe Twitter.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.11.2021, 16:06

„Vrei să vând mai multe acțiuni, Bernie? Doar spune cuvintele...”, a scris Elon Musk pe Twitter, o oră mai târziu, la mesajul în care Sanders cerea ca cei extrem de bogaţi să-şi plătească echitabil taxele.

Elon Musk a vândut săptămâna trecută acțiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari, reprezentând mai puțin de 4% din acțiunile pe care le deține în mod direct.

Elon Musk, replică acidă la mesajul lui Bernie Sanders privind taxarea bogaților: ”Tot uit că ești încă în viață”

twitter

Elon Musk se încadrează perfect în descrierea lui Sanders, fondatorul Tesla și SpaceX fiind cea mai bogată persoană din lume, având o avere netă de 285 de miliarde de dolari, conform indicelui Billionaires de la Bloomberg.

Pe acelaşi subiect

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari

În urmă cu o săptămână, Musk și-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să-și vândă 10% din acțiunile pe care le deține la compania Tesla, pentru a plăti taxe, iar 58% dintre respondenţi au răspuns afirmativ.

Acţiunile Tesla au încheiat tranzacţiile de vineri, în scădere cu 2,8%, la 1.033,42 dolari pe unitate, întrerupând o serie de câştiguri din ultimele 11 săptămâni. Titlurile Tesla au crescut cu peste 46% în acest an, după un avans brusc din octombrie.

Vânzările de acţiuni, care au marcat prima dată când Musk a încasat o o sumă de o astfel de mărime de la înfiinţarea companiei în 2003, sunt uriaşe după standardele pieţei de capital, eclipsând ofertele publice iniţiale ale majorităţii companiilor.

Înainte de vânzare, Musk deţinea o participaţie de aproximativ 23% la Tesla, inclusiv opţiunile pe acţiuni. După exercitarea a 2,15 milioane de acţiuni, luni, Musk va avea opţiuni pentru încă 20 de milioane de acţiuni pe care va trebui să le exercite până în august anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Elon Musk, replică acidă la mesajul lui Bernie Sanders privind taxarea bogaților: ”Tot uit că ești încă în viață”