Antena Meniu Search
x

Emmanuel Macron s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova. Preşedintele Franţei speră la o "soluţie istorică" a crizei Rusia-Ucraina

După o serie de activități diplomatice care au inclus discuții cu președintele american Joe Biden în acest weekend și trei convorbiri telefonice cu Putin, Emmanuel Macron a aterizeazat astăzi la Moscova pentru a căuta o rezolvare în cazul tensiunilor de la granițele de est ale Ucrainei. Preşedintele Franţei speră la "o soluţie istorică", informează The Guardian.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 22:21

„Putem preveni unele lucruri pe termen scurt”, a spus Macron la Moscova, dar a adăugat: „Nu cred că există victorii pe termen scurt. Nu cred în miracolele spontane. Sunt multe tensiuni, nervozitate”, a adăugat preşedintele francez.

Rusia a negat planul de a invada Ucraina, dar are zeci de mii de trupe în apropierea granițelor vecinului său, ceea ce a determinat SUA să comande aproximativ 3.000 de soldați suplimentari pentru a consolida flancul estic al NATO în Polonia și România.

Casa Albă consideră că Moscova a adunat cel puțin 70% din puterea de foc de care are nevoie pentru a-i oferi lui Vladimir Putin opțiunea unei operațiuni militare majore până la mijlocul lunii februarie. Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat duminică că o invazie ar putea avea loc "de îndată".

Cu toate acestea, Macron a declarat duminică pentru ziarul Journal du Dimanche că obiectivul Rusiei este nu Ucraina, ci "o clarificare a regulilor cu NATO și UE". Prin urmare, era "urgent să avansăm către o nouă ordine de care Europa are nevoie profundă", a spus el pentru ziar.

Pe acelaşi subiect

Macron, optimist că dialogul cu Putin va preveni un conflict militar

Preşedintele Franţei crede că discuţia sa cu Vladimir Putin ar putea fi suficientă pentru a preveni izbucnirea unui conflict militar, în ciuda evaluărilor pesimiste venite din mai multe capitale occidentale.

"Intensitatea dialogului pe care l-am avut cu Rusia și această vizită la Moscova sunt menite să împiedice acest lucru", a spus Macron. "Apoi vom discuta termenii de-escaladării. Trebuie să fim foarte realiști. Nu vom obține gesturi unilaterale, dar este esențial să împiedicăm deteriorarea situației”, a mai spus Macron.

Kievul ar putea cădea în 72 de ore, susțin serviciile secrete occidentale. Liderul de la Moscova ar pregăti o invazie de tip fulger

Mai puţin de două săptămâni ne-ar despărţi de un război în Ucraina. Este estimarea serviciilor secrete occidentale, care ar fi pus mâna pe planurile de război ale lui Vladimir Putin. Liderul de la Moscova ar pregăti o invazie de tip fulger, un scenariu care ar duce la cucerirea capitalei Kiev în numai trei zile. Numărul victimelor ar fi unul uriaş, cel puţin 65.000 de oameni şi-ar pierde viaţa.

Invazia Ucrainei ar urma să înceapă în jurul datei de 15 februarie printr-o operaţiune de tip război fulger. Soldații ruși ar putea înconjura sau captura Kievul, în 72 de ore. Președintele Volodimir Zelenski va fi îndepărtat de la putere şi înlocuit cu un lider prorus, iar cei care se opun noului regim ar ajunge în lagăre, dacă informaţiile culese de agenţi occidentali sunt corecte.

 Aleksandr Lukaşenko spune că Putin i-a promis rang de colonel în armata rusă

"Putin este colonel şi mi-a promis că mă va face şi pe mine colonel, dar nu a făcut-o încă", s-a plâns Lukaşenko în interviul acordat duminică lui Vladimir Soloviov, un jurnalist rus considerat una din portavocile Kremlinului. "Am grad de locotenent colonel. Nu-mi pot agăţa singur steaua de generalisim sau de general", a spus el în interviul difuzat de canalul de YouTube Soloviov Live, din care au fost preluate fragmente de postul public al televiziunii ruse Rossia-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Moscova. Preşedintele Franţei speră la o "soluţie istorică" a crizei Rusia-Ucraina