Antena Meniu Search
x

Foto "Eram lovit de cadavrele celor din autobuz”. Mărturia șocantă a unui supraviețuitor din Mestre. Doar un miracol l-a scos în viață din autocarul morții

Dezastrul lăsat în urmă de accidentul de autocar produs în apropiere de Veneția pare că nu se mai termină. Unul din supraviețuitorii din infern a făcut mărturii de-a dreptul tulburătoare. Bărbatul se afla în autocar cu tatăl său când, dintr-o dată, tot ce a văzut în jurul lui a fost haos și moarte.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 14:15

21 de morți în tragedia de lângă Veneția
21 de morți în tragedia de lângă Veneția - Profimedia

De la călătoria în Piazza San Marco la un pat în secția de chirurgie toracică a spitalului Angelo din Mestre. Alexander Lomakyn, 38 de ani, un cetățean ucrainean, a supraviețuit miraculos accidentului. Rănile sufletești nu se vor vindeca prea curând însă, potrivit La Repubblica.

Bărbatul era în vacanță alături de tatăl său când într-o clipă totul s-a schimbat. 21 de oameni, printre care şi doi copii, au murit în Italia, după ce autocarul a căzut în gol aproape 30 de metri, de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă două localităţi din regiunea Veneţia. 

Printre cei care au trăit clipele de coșmar a fost și  Alexander. Bărbatul a povestit de pe patul de spital că era lovit de cadavrele oamenilor din autobuz, care cădeau peste el.

Eram lovit de cadavrele celor care se aflau în autobuz”, a povestit, încă traumatizat, bărbatul.

Pe acelaşi subiect

 Cum s-a produs accidentul cu 21 de morți de lângă Veneţia.

Autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia. La un moment dat, scăpat de sub control, începe să vireze dreapta, trece prin parapetul de protecţie şi se prăbuşeşte în gol mai mult de 10 metri. Rupe liniile de electricitate şi cade pe linia de cale ferată de sub pod. În acel moment, bateriile care alimentau motorul au luat foc. Flăcările au cuprins rapid tot autobuzul.

Momentul prăbuşirii a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă. Autobuzul trece pe lângă alte maşini aparent fără nicio problemă. Apoi dispare brusc - cade de pe pod. Atunci s-a auzit un zgomot puternic, ca de explozie, şi, imediat după, ţipete de ajutor, povestesc localnicii.  

Tragedia putea fi evitată, cred localnicii, dacă parapetul de protecţie nu ar fi fost vechi şi ruginit. Atenţie, urmează imagini care pot afecta emoţional.  

Printre morți se află și o familie de români

O familie de români, formată din patru persoane, se numără printre victimele accidentului de autocar produs în apropiere de Veneţia, a revenit cu precizări Ministerul de Externe, după o zi tragică în care autorităţile şi apropiaţii au încercat să identifice victimele! Cei patru conaţionali locuiau în Germania, iar acum o echipă consulară a României încearcă să obţină mai multe informaţii cu privire la rudele acestora.

La 24 de ore de la tragedie, vestea că printre cei decedaţi se află şi o familie de români a căzut ca un fulger. Aurora și Georgiana, două copile de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani, nu au avut nicio şansă să scape cu viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » "Eram lovit de cadavrele celor din autobuz”. Mărturia șocantă a unui supraviețuitor din Mestre. Doar un miracol l-a scos în viață din autocarul morții