Antena Meniu Search
x

Video "A căzut de pe pod! Dumnezeule!" Filmul tragediei de proporții care a lovit Italia: 21 de oameni au murit, după ce s-au prăbușit cu autocarul de pe un pasaj rutier, la Mestre

O nouă tragedie de proporţii a lovit Italia aseară. Cel puţin 21 de oameni, printre care şi doi copii, au murit după ce un autocar a căzut în gol mai bine de 30 de metri, de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă Mestre de Marghera, două localităţi care fac parte din regiunea Veneţia. Potrivit primelor date, autobuzul ar fi luat foc după ce a intrat în contact cu firele electrice și, pentru că funcţiona şi cu gaz metan, a explodat după impact. După producerea tragediei, autorităţile au decretat stare de urgenţă majoră. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 07:51

Vezi și

Ora 19:50. Un autobuz trece peste un pod, deasupra liniei de cale ferată ce leagă localităţile Mestre şi Marghera, din provincia Veneţia. Într-o clipă de neatenţie, şoferul pierde controlul autovehiculului, care iese de pe banda de circulaţie, sparge bara de protecţie de pe margine şi cade în gol de la aproximativ 30 de metri, rupe liniile de electricitate şi se prăbuşeşte peste linia de tren. Impactul este devastator, iar autobuzul explodează. 

A căzut un autobuz de pe pod. Dumnezeule, Dumnezeule! O adevărată tragedie!

Michele Di Bari, prefect Veneţia: O scenă care a înspăimântat pe toată lumea, doi copii morţi.

Autorităţile veneţiene declanşează imediat planul de urgenţă. Toţi medicii din spitale, dar şi personalul de la urgenţe sunt chemaţi la muncă.

Pe acelaşi subiect

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator în Italia: La faţa locului au ajuns 50 de ambulanţe, dar şi mai multe maşini de pompieri. Primarul din Veneţia susţine că există şi câteva persoane dispărute, dar nu a oferit un număr exact.

Tragedie în Mestre: 21 de oameni, inclusiv doi copii, au murit carbonizaţi. Alți 18 pasageri sunt răniți

21 de pasageri au murit carbonizaţi. Printre ei şi doi copii. Alte cel puţin 18 persoane au fost rănite grav, printre care patru minori - doi tineri de 16 ani şi alţi doi copii mai mici.

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator în Italia: Presa italiană spune că autocarul a fost închiriat pentru oaspeţii unui camping din Marghera, era plin cu turişti. Este vorba despre persoane de diverse naţionalităţi, dar şi de doi minori.

Michele Di Bari, prefect Veneţia: Cinci persoane sunt de naţionalitate ucraineană.

MAE: Niciun român printre victime

Ministerul Afacerilor Externe a menţionat că până în acest moment nu are informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului cumplit care a zguduit Italia şi în urma căruia primarul din Veneţia a decretat stare de doliu în oraş. 

Şi premierul Georgia Meloni a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi, prin intermediul unui mesaj postat pe o reţea de socializare. De asemenea, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au transmis mesaje de condoleanţe.

Acesta este cel mai grav accident rutier din peninsula italică din ultimii 10 ani.

Pe 28 iulie 2013, un alt autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, toţi din provincia Napoli,  a căzut de pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, într-o râpă. 38 de persoane au murit pe loc, iar alte două au decedat ulterior, din pricina rănilor severe suferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "A căzut de pe pod! Dumnezeule!" Filmul tragediei de proporții care a lovit Italia: 21 de oameni au murit, după ce s-au prăbușit cu autocarul de pe un pasaj rutier, la Mestre