Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii morți în tragedia din Italia. Mircea, soția lui și cele două fetițe ale lor au pierit în autocarul prăbușit de pe podul din Mestre

O familie de români, formată din patru persoane, se numără printre victimele accidentului de autocar produs în apropiere de Veneţia, a revenit cu precizări Ministerul de Externe, după o zi tragică în care autorităţile şi apropiaţii au încercat să identifice victimele! Cei patru conaţionali locuiau în Germania, iar acum o echipă consulară a României încearcă să obţină mai multe informaţii cu privire la rudele acestora. Vă avertizăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 08:16

Vezi și

La 24 de ore de la tragedie, vestea că printre cei decedaţi se află şi o familie de români a căzut ca un fulger. Aurora și Georgiana, două copile de 8 şi 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, şi tatăl Mircea, în vârstă de 45 de ani, nu au avut nicio şansă să scape cu viaţă.

Ministerul Afacerilor Externe a venit cu explicaţii, după ce iniţial a anunţat că printre victime nu sunt răniţi. Iar ambasada României la Roma a anunţat că va acorda sprijin în vederea repatrierii, dar şi pentru eliberarea certificatelor de deces ale celor patru români morţi. Lucru confirmat şi de premierul României - Marcel Ciolacu, aseară, printr-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Tot pe Facebook a reacţionat şi preşedintele României, Klaus Iohannis, care a transmis condoleanţe familiilor îndoliate. 

21 de morți în tragedia de lângă Veneția

În total, 21 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia de lângă Veneţia, iar alte 15 au fost rănite. Ba chiar unele dintre ele se află în stare foarte gravă. Printre aceştia sunt ucraineni, spanioli, croaţi, francezi, nemţi şi austrieci. Anchetatorii se străduiesc, acum, să afle cauza pentru care autocarul a cazut de la 15 metri înălţime.

Luigi Brugnaro, primarul Veneției: Există o anchetă judiciară în curs pentru a stabili dinamica accidentului. Sincer, nu am niciun răspuns, aşa că aşteptăm. Ne vor spune ce s-a întâmplat, suntem alături de ei, le susţinem activitate, îi lăsăm să lucreze în ritmul lor, iar la final ne vor spune ce s-a întâmplat, pentru că momentan nu se poate explica. 

Filmul tragediei din Italia

Autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia. La un moment dat, scăpat de sub control, începe să vireze dreapta, trece prin parapetul de protecţie şi se prăbuşeşte în gol.

Rupe liniile de electricitate şi cade pe linia de cale ferată de sub pod. În acel moment, bateriile care alimentau motorul au luat foc - flăcările au cuprins rapid tot autobuzul.

Momentul prăbuşirii a fost filmat de camerele de supraveghere din zonă.

Anchetatorii verifică acum şi elementele de siguranţă ale podului de pe care a căzut autobuzul. Localnicii susţin că parapetul era vechi şi ruginit, iar standardele de securitate, de acum 40 de ani. Lucrările de înlocuire începuseră de ceva timp, dar nu erau terminate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cine sunt românii morți în tragedia din Italia. Mircea, soția lui și cele două fetițe ale lor au pierit în autocarul prăbușit de pe podul din Mestre