Antena Meniu Search
x

Video Accidentul cu 21 de morți din Mestre a fost filmat. O cameră a surprins momentul în care autocarul se prăbușește zeci de metri în gol, de pe pasajul rutier

Tragedia de proporții din Mestre, în Italia, a fost filmată de o cameră de supraveghere. În imaginile publicate de Corriere della Sera se vede cum autocarul condus de Alberto Rizzotto rulează pe pasajul rutier cu viteză redusă și, brusc, se prăbușește în gol. 21 de pasageri au murit în urma impactului. Printre ei, doi copii. Alte 15 persoane, dintre doi adolescenţi de 16 ani şi doi copii mai mici au ajuns în stare gravă pe mâinile medicilor. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.10.2023, 20:52

Vezi și

21 de oameni, printre care şi doi copii, au murit în Italia, după ce un autocar a căzut în gol aproape 30 de metri, de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă două localităţi din regiunea Veneţia.

Fără "contact" cu un alt vehicul și fără semne de frânare, înainte de zborul tragic.

Șoferul altui autobuz, primul care a sărit în ajutor

În ultimele ore, anchetatorii au ascultat o serie de martori din poveștile cărora reiese că primul care a acordat ajutor a fost șoferul altui autobuz, neatins de autocarul prăbușit. 

Pe acelaşi subiect

Ipotezele accidentului rămân o manevră riscantă sau starea de sănătate a șoferului.

Potrivit directorului companiei de transport, Tiziano Idra, șoferul autobuzului La Linea, Alberto Rizzotto, conducea "de trei ore și jumătate, care nu au fost continue" înainte de tragedie.

"Cu siguranță nu era obosit", spune Idra, potrivit ANSA.

În momentul de față sunt 8 victime ale căror identități au fost stabilite: un băiețel de un an și jumătate, o fată de aproximativ 11 ani, o tânără de 28 de ani și alte cinci femei cu vârste de 30, 38 65 și 70 de ani. Identificarea este un complicată pentru că mulți nu au documente sau trupurile sunt de nerecunoscut. Pentru aceastea se va folosi testul ADN. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Între timp, starea a a cel puțin 6 din cei 15 răniți rămâne critică. Printre ei o pereche de frați, de trei ani și 13 ani, austrieci, care sunt internați în Treviso. Mama și partenerul ei au murit în accident. Printre cei decedați se numără și o fetiță de puțin peste un an și o alta de aproximativ 13 ani. De asemenea, o tânără de 20 de ani, care era în luna de miere.

Cei patru pacienți conștienți internați la spitalul Angelo din Mestre "spun multe lucruri, cer informații despre cei dragi care au fost alături de ei. Erau familii întregi, bunici, nepoți, soți. Fiecare întreabă de propria familie", spune Chiara. Berti, directorul medical al unității. 

Parchetul din Veneția a deschis un dosar pe ipoteza omorului rutier multiplu . "Deocamdată nu există suspecți", a spus procurorul Bruno Cherchi.

Cinci spitale din regiune au primit victimele accidentului. Printre răniţi sunt persoane din Ucraina, Spania, Croaţia, Franţa, Germania şi Austria.

Premierul italian, Giorgia Meloni, şi-a exprimat imediat "profundele condoleanţe". "Sunt în contact cu primarul Luigi Brugnaro şi cu ministrul (transporturilor) Matteo Salvini pentru a urmări ştirile despre această tragedie", a declarat ea într-un comunicat.

Întrebat despre cauzele accidentului, vicepremierul Matteo Salvini, care este şi ministru al Transporturilor, a menţionat pentru canalul Rete4 "ipoteza că şoferului i s-a făcut rău".

Cel mai grav accident rutier din Italia din ultimii 10 ani

Acesta este cel mai grav accident rutier din peninsula italică din ultimii 10 ani.

Pe 28 iulie 2013, un alt autocar care transporta aproximativ cincizeci de pasageri care se întorceau dintr-o excursie de trei zile, toţi din provincia Napoli, a căzut de pe un viaduct înalt de peste treizeci de metri lângă Avellino, într-o râpă. 38 de persoane au murit pe loc, iar alte două au decedat ulterior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » Accidentul cu 21 de morți din Mestre a fost filmat. O cameră a surprins momentul în care autocarul se prăbușește zeci de metri în gol, de pe pasajul rutier