Antena Meniu Search
x

Erdogan: "Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta". Declarația, făcută înainte de o vizită crucială a lui Blinken

Război Israel - Hamas. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă că rupe orice contact cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, iar Ankara a anunţat că îşi recheamă ambasadorul, din cauza acţiunilor comise de Israel în Gaza, informează AFP şi dpa.

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 16:39

Benjamin Netanyahu și Recep Erdogan
Erdogan: "Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta". Declarația, făcută înainte de o vizită crucială a lui Blinken - Profimedia Images (arhivă)

"Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta. I-am pus cruce", a declarat Erdogan, potrivit unor afirmaţii citate de media turce. La scurt timp după, Turcia a anunţat că îşi recheamă ambasadorul din Israel pentru consultaţii, din cauza refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu în Gaza.

Ambasadorul Sakir Ozkan Torunlar a fost rechemat dată fiind "tragedia umanitară în curs în Gaza, cauzată de atacurile neîncetate ale Israelului împotriva civililor şi refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe turc, conform Agerpres.

Anunțul lui Erdogan, făcut înaintea vizitei lui Antony Blinken

Acest anunţ a fost făcut cu o zi înainte de o vizită a secretarului de stat american Antony Blinken în Turcia, vizită ce se anunţă dificilă. Blinken, care a fost vineri în Israel şi sâmbătă în Iordania, este aşteptat duminică la Ankara, pentru o vizită de două zile.

Pe acelaşi subiect

Pe 25 octombrie, preşedintele turc, care se întâlnise prima dată cu Benjamin Netanyahu în septembrie la New York, a anunţat că renunţă la orice proiect de deplasare în Israel, afirmând că prim-ministrul israelian a "abuzat" de încrederea sa.

Orientul Mijlociu stă pe un butoi de pulbere. Convoi de ambulanțe bombardat în Gaza

Cel puțin 15 persoane au fost ucise și alte 60 rănite în urma unui nou atac israelian asupra unui convoi de ambulanțe, în apropierea celui mai mare spital Al-Shifa. Între timp, prin intermediul Observator, românii din enclavă cer ajutor guvernului de la Bucureşti să îi salveze pe ei sau măcar pe copiii lor. Niciun român nu a fost evacuat în cele trei zile de când graniţa a fost deschisă. Ministerul Afacerilor Externe anunţă acum că 6 români sunt ostatici în mâinile Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Erdogan: "Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta". Declarația, făcută înainte de o vizită crucială a lui Blinken