Antena Meniu Search
x

Şase români luaţi ostatici în Fâșia Gaza. Alţi cinci au fost ucişi de Hamas

Război Israel - Hamas. Alte două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ostatici în Fâșia Gaza a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. Numărul total al românilor luaţi ostatici de Hamas a ajuns astfel la 6 iar bilanţul românilor ucişi este de 5. 

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 18:17

MAE a identificat încă doi cetățeni români ținuți ostatici de Hamas. Numărul captivilor ajunge la șase
MAE a identificat încă doi cetățeni români ținuți ostatici de Hamas. Numărul captivilor ajunge la șase - Profimedia Images

MAE anunță că alți doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor șase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza.

"În continuarea informațiilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că, în urma verificărilor efectuate de către autoritățile române, pe baza informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ostatici în Fâșia Gaza. Ministerul Afacerilor Externe solicită eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor 6 persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatice în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene", a transmis MAE.

Cinci români morţi în atacurile Hamas din Israel 

Până la 23 octombrie, potrivit informaţiilor transmise de către autorităţile israeliene, cinci persoane cu dublă cetăţenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, au decedat. 

Pe acelaşi subiect

Până în prezent guvernul noastru nu a reuşit să scoată din Fâşia Gaza nicio persoană. Intrat vineri în a 28-a zi, războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat pe 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului.

Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili. Potrivit autorităţilor israeliene, 242 de persoane au fost răpite de Hamas şi duse în Fâşia Gaza. Până în prezent au fost eliberate patru femei dintre aceşti ostatici. Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat joi că 9.061 de persoane au decedat în Fâşia Gaza în timpul contraofensivei lansate de Israel după atacul terorist al Hamas.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat joi că 74 de americani care deţin şi o a doua cetăţenie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza. După săptămâni de război, punctul de trecere Rafah s-a deschis miercuri, permiţând intrarea în Egipt a 76 de palestinieni răniţi şi persoane cu dublă cetăţenie. Conform autorităţilor egiptene, 400 de străini şi persoane cu dublă cetăţenie urmau să treacă joi prin punctul Rafah, venind din Fâşia Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Şase români luaţi ostatici în Fâșia Gaza. Alţi cinci au fost ucişi de Hamas