Antena Meniu Search
x

Europa avertizează că spitalele sunt la un pas de colaps. Germania ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de infecții pe zi

Germania, Franța și Polonia raportează creșterea numărului de infecții cu SARS-CoV-2 și a deceselor cauzate de Covid-19 pe fondul unei campanii lente de vaccinare, scrie Financial Times. 

De Redactia Observator la 27.03.2021, 09:43
Europa avertizează că spitalele sunt la un pas de colaps. Germania ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de infecții pe zi.
Pacient cu Covid-19, transportat din regiunea Parisului pe aeroportul din Biarritz, din cauza aglomerației din spitale - Profimedia
  • Europa avertizează că spitalele sunt la un pas de colaps.
  • Germania ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de infecții pe zi.
  • Marea Britanie ar fi ajuns la un acord cu Uniunea Europeană în ceea ce privește interzicerea exporturilor de vaccinuri din blocul comunitar - Reuters.

Guvernele europene au avertizat că spitalele riscă să fie copleșite de numărul mare de cazuri de Covid-19, în timp ce liderii se luptă să facă față pandemiei după o săptămână cu măsuri prost concepute și acuzații privind campania lentă de vaccinare în UE, relatează Financial Times

Autoritățile germane din Sănătate au avertizat vineri că al treilea val de infecții cu coronavirus ar putea fi cel mai grav, iar unitățile de terapie intensivă riscă să nu mai facă față. Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, agenția guvernamentală care conduce lupta împotriva pandemiei, a declarat că oprirea valului trei este imposibilă, dar a cerut oamenilor să reducă contactele pentru a preveni creșterea ratelor de infecție.

„Prognoza arată că, dacă măsurile rămân așa cum sunt acum, numărul de cazuri noi ar putea ajunge la 100.000 pe zi... dacă situația nu este menținută sub control.”, a avertizat el.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a spus și el că situația, dacă nu va fi controlată, va pune spitalele sub o presiune severă. "Dacă acest lucru continuă fără întrerupere, riscăm ca sistemul nostru de sănătate să cedeze în luna aprilie", a spus el.

Pe acelaşi subiect

Primul ministru polonez, Mateusz Morawiecki, a declarat că spitalele din țară îngrijesc în prezent mai mulți pacienți cu Covid-19 decât în ​​orice moment al pandemiei și că sunt „la un pas” de a nu putea trata pacienții în mod corespunzător. Ministerul Sănătății a declarat vineri că au existat 35.143 de noi infecții în ultimele 24 de ore în Polonia, precum și 443 de decese.

Unitățile de terapie intensivă din Franța tratează mai mult de 4.700 de persoane cu Covid-19, cel mai mare număr din acest an și aproape de vârful celui de-al doilea val din noiembrie. Franța a raportat vineri aproape 42.000 de persoane infectate în ultimele 24 de ore și alte 897 de decese. Aproximativ 7,2 milioane de persoane au primit până acum prima doză de vaccin

Guvernele europene se luptă să țină sub control o creștere a noilor infecții determinate de răspândirea variantei B.1.1.7, mai transmisibilă și mai mortală, publicul fiind din ce în ce mai sătul de restricțiile anti coronavirus și de distribuția lentă a vaccinului.

Cancelarul german Angela Merkel a renunțat în săptămâna aceasta la o carantină draconică planificată pentru weekendul de Paște, în urma unui val de critici, oferind un moment rar în care și-a cerut scuze. 

Emmanuel Macron a fost criticat în Franța pentru că a refuzat să-și asume vina pentru creșterea infecțiilor cu Sars-Cov-2, asta deși anul acesta i-a ignorat pe consilierii științifici care au recomandat o nouă carantină strictă.

Marea Britanie ar fi ajuns la un acord cu Uniunea Europeană în ceea ce privește interzicerea exporturilor de vaccinuri 

Marea Britanie este aproape de a încheia un acord de vaccinare cu Uniunea Europeană în aceest weekend, potrivit The Times. Conform acordului, UE va renunța la amenințarea de a interzice exportul de vaccinuri Pfizer-BioNTech către Marea Britanie. În schimb, guvernul britanic va renunța la aprovizionarea pe termen lung cu doze din vaccinului Oxford-AstraZeneca care trebuiau exportat dela fabrica din Olanda, potrivit sursei citate de Reuters. În acest timp Casa Albă raportează un record de vaccinare anti Covid-19 în SUA - peste 3,3 milioane de doze de ser administrate într-o singură zi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Europa avertizează că spitalele sunt la un pas de colaps. Germania ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de infecții pe zi