Antena Meniu Search
x

Germania avertizează că valul trei al pandemiei ar putea fi cel mai grav de până acum și emite alerte de călătorie pentru mai multe țări din Europa

Germania avertizează că al treilea val al pandemiei de coronavirus ar putea fi cel mai grav de până acum și nu exclude să ajungă la 100.000 de noi infecții zilnice, potrivit unui anunț făcut de șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase (RKI).

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.03.2021, 23:04

Controale riguroase la granița între Germania și Austria
Germania avertizează că valul trei al pandemiei de Covid-19 ar putea fi cel mai grav de până acum - DPA Images / Peter Kneffel via Hepta
  • Germania a emis avertismente de călătorie pentru Franța, Austria, Danemarca și Republica Cehă.
  • Persoanele care sosesc din aceste țări trebuie să prezinte la frontiera germană un test negativ făcut cu 48 de ore înainte, apoi intră în carantină pentru cel puțin cinci zile.

Numărul de noi infecții confirmate în Germania a crescut în ultimele săptămâni, determinat de o tulpină mai contagioasă a Covid-19, cunoscută sub numele de B117, iar asta va deschide calea unor noi măsuri de blocare.

"Există semnale clare că acest val va fi mai rău decât primele două valuri", a spus Lothar Wieler al RKI, în timp ce îi îndeamnă pe oameni să rămână acasă de Paști, scrie Reuters.

„Avem câteva săptămâni foarte dificile în față”, a mai spus el.

Avertismente de călătorie pentru Franța, Austria, Danemarca și Republica Cehă

Ulterior, Institutul pentru boli infecțioase din Germania e emis avertismente de călătorie Covid-19 pentru câteva dintre țările vecine, între care se numără Franța, Austria, Danemarca și Republica Cehă.

Persoanele care sosesc din aceste țări trebuie să prezinte la frontiera germană un test negativ făcut cu 48 de ore înainte. Trebuie apoi să intre într-o carantină de 10 zile, care poate fi scurtată printr-un al doilea test negativ după 5 zile.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că Germania se află în etapele finale ale „maratonului pandemic”, dar sistemul de sănătate al țării ar putea atinge limita sa în aprilie.

Germania a raportat vineri 21.573 de cazuri noi de Covid-19 

Numărul de noi cazuri confirmate în Germania a crescut cu 21.573 vineri, în timp ce numărul morților a crescut cu 183.

Jens Spahn a declarat că toți pasagerii companiilor aeriene care intră în Germania vor fi obligați să prezinte un test negativ la Covid-19 începând de luni, de la miezul nopții. 

El a cerut autorităților locale să adopte o abordare mai flexibilă a vaccinării, de exemplu, să vaccineze cu doze neutilizate orice persoană cu vârsta peste 70 de ani în weekend.

Aproximativ 10% dintre germani au primit cel puțin o primă doză până la acest moment, procent mult mai mic decât cel din Statele Unite, Marea Britanie sau Israel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Germania avertizează că valul trei al pandemiei ar putea fi cel mai grav de până acum și emite alerte de călătorie pentru mai multe țări din Europa