Meniu
Search
x

Video Europa, la extreme din cauza vremii: De la furtuni violente, la incendii provocate de caniculă

Fenomenele meteo extreme au pus stăpânire pe Europa în luna august. După perioade îndelungate de secetă, furtuni violente au lovit Franţa, Marea Britanie şi nordul Italiei. În sudul peninsulei însă s-a produs un incendiu de vegetaţie într-o mică insulă din Sicilia, unde printre cei evacuaţi cu bărci s-a numărat şi Giorgio Armani, aflat la casa sa vacanţă. Mai multe focare continuă să ardă şi în Spania şi Portugalia. Un nou bilanţ arată că flăcările au distrus un record de suprafaţă de vegetaţie în Uniunea Europeană de la începutul acestui an.  
 

De Redactia Observator la 18.08.2022, 20:31
Vezi și

S-au rupt norii deasupra insulei Corsica. A plouat torenţial iar vântul a bătut cu puterea unui uraganm cu rafele de 224 de kilometri la oră. Trei oameni au fost ucişi de copaci smulşi din rădăcini. Printre ei o adolescentă de 13 ani. 50 de mii familii au rămas în beznă.

De la furtuni violente, la incendii provocate de caniculă 

Furtuna a lăsat urme şi pe continent. Într-o localitate de lângă Marseille a plouat în 24 de ore cât pentru şase luni.

În Marea Britanie, o tornadă a măturat un camping, în timpul unui festival de lângă Winchester. Corturi, scaune şi saltele au fost luate pe sus de vârtej şi purtate la zeci de metri înălţime. Şi în Toscana, s-a format o tornadă în apropierea staţiunii Marina di Carrara. Vântul a bătut cu peste 150 de km/h, a luat pe sus acoperişuri şi a pus la pământ copaci şi stâlpi electrici.

Pe acelaşi subiect

Scene de coşmar filmate în oraşul italian Piombino, unde furtuna mişcă haotic roata dintr-un parc de distracţii. Mai multe cabine au fost distruse, însă nimeni nu a fost rănit.

În nord furtuni, în sudul Italiei incendii. Paradisul vedetelor din mica insula Pantelleria s-a transformat în iad din cauza flăcărilor. Zeci de oameni au fost evacuaţi. printre ei şi designerul Giorgio Armani care a fost nevoit să îşi părăsească vila de lux şi să fugă cu iahtul în toiul nopţii împreună cu cu invitaţii săi. Din calea focului a fugit şi fostul fotbalist Marco Tardelli.

O luptă continuă cu flăcările duc şi pompierii din spania şi portugalia de câteva săptămâni.

David Lobato, pompier: La acest moment este un incendiu activ şi violent, care arde culturile de eucalipt. Nu putem prezice mişcarea flăcărilor cu acest vânt.

Două focare majore în Valencia şi în Alicante, au făcut scrum 26 de mii de hectare de vegetaţie şi culturi.

De la începutul anului şi până acum focul a mistuit 750 de mii de hectare de vegetaţie în Europa, cât suprafaţa judeţului Bihor. Un record absolut.

Riscul de incendii rămâne crescut şi în Grecia, unde este alertă de caniculă pentru weekend cu temperaturi de 42 de grade. Cod roşu de caniculă este şi în Ungaria, Serbia şi Letonia, iar valul de căldură se îndreaptă către ţara noastra.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Europa, la extreme din cauza vremii: De la furtuni violente, la incendii provocate de caniculă